Labdarúgás, megye 1.

2021.01.19. 10:01

Mátraterenyén dolgoznak a céljaik elérésén

A megyei I. osztályban a Mátraterenye csapata az ötödik helyen fejezte be a 2020–2021-es bajnokság őszi szezonját. Három mérkőzésük elmaradt. A szereplésről Bujtár Tamást kérdeztük, aki 2020 júliusától játékos-edzőként van a csapat mellett.

Balogh Tibor

– Milyen célokat jelöltek meg a csapat számára?

– A bajnokságban a célkitűzésünk 1–5. hely valamelyikének megszerzése, amelyet az őszi bajnokságban eddig sikerült is elérni. Reméljük, egy jó tavaszi szerepléssel meg tudjuk tartani ezt a pozíciót, vagy akár előrébb is tudunk lépni.

– Miként értékeli az együttes szereplését?

– A bajnokság elején nem úgy alakultak a mérkőzések, ahogyan azt elterveztük, az utolsó hét bajnokin viszont nem találtunk legyőzőre, így sikerült csatlakoznunk az élmezőnyhöz.

– Voltak-e problémák a bajnokság folyamán?

– Problémák nem voltak, de nehezen találtunk a helyes útra. Egyben van a csapat és ezt be is bizonyítottuk. Elmaradt három mérkőzésünk, amit nagyon sajnálunk, mert jó formában voltunk.

– Kikkel volt elégedett, mely csapatrész nyújtotta a legjobb teljesítményt?

– Minden játékosommal elégedett vagyok. Voltak nagyon jó teljesítmények, büszke vagyok a fiúkra. A védelem az, ahol a legtöbb jó teljesítmény volt, így őket emelném ki.

A Mátraterenye csapata (hátsó sor, balról: Fejes Zsolt pályagondnok, Pozsár Patrik, Sipkó Bence, Vanó László intéző, Nagy Richárd, Miklós Martin, Kerényi Gábor, Határ István, Znamecz Norbert, Domán Richárd, Bozó Patrik, Szilágyi Gábor, Oláh Tibor, Sándor Zoltán (főrendező). Első sor: Serfőző Péter egyesületi elnök, Földi Balázs, Oláh Teofil, Bartha Krisztián, Novota Zoltán, Bujtár Tamás játékos-edző, Sipkó Bálint, Jánosi Iván pályaedző, Lengyel Dávid, Horváth Szabolcs. A képről hiányzik: Babka Tamás

– Kik segítették a csapat munkáját?

– Horváth Szabolcs, Serfőző Péter, Jánosi Iván és végül, de nem utolsó sorban Jeney Gyula, akivel hétről hétre tartottuk a kapcsolatot. Nagyon sokat segített nekem és a csapatnak is.

– Mikor kezdik a felkészülést, mik lesznek a fő feladatok?

– A felkészülést január 12-én kezdjük heti két edzéssel, mely mellett egy hétvégi gyakorlómérkőzés szerepel a programban. Célunk változatlan, az első ötben végezni, és az, hogy ez a jó társaság egyben maradjon.

A számok tükrében

5. Mátraterenye 12 5 5 2 21-17 20

Mérkőzésről mérkőzésre

1. forduló: Mátraterenye–Rimóc – elmaradt. 2.: Érsekvadkert–Mátraterenye 2–2. 3.: Mátraterenye–Építők KC 2–0. 4.: Pásztó–Mátraterenye 1–1. 5.: Mátraterenye–Szendehely 1–2. 6.: Szécsény–Mátraterenye 3–0. 7.: Mátraterenye–Palotás 2–1. 8.: Berkenye–Mátraterenye 1–1. 9.: Mátraterenye–Karancslapujtő 2–2. 10.: Unicum FC Mohora–Mátraterenye 1–1. 11.: Mátraterenye–Diósjenő 3–0. 12.: Mátraterenye–Héhalom 4–3. 13.: Nőtincs–Mátraterenye 1–2. 14.: Rimóc–Mátraterenye – elmaradt. 15.: Mátraterenye–Érsekvadkert – elmaradt.

Gólszerzők

5 gólos: Domán Richárd László. 4: Kerényi Gábor, Znamecz Norbert. 3: Bar­tha Krisztián. 2: Alapi Gábor, Miklós Martin. 1: Oláh Teofil.

Magyar Kupa

Megyei selejtező. 1. forduló: Mátraterenye SE–Palotás SE 4–1 (2–0). 2.: Mátraterenye SE–Nőtincs SE 2–0 (1–0). 3.: Berkenye SE–Mátraterenye SE 0–1 (0–0). Országos főtábla, 64 közé jutásért: Mátraterenye–CSO-KI SPORT (Pest megyei I. osztály) 0–3 (0–0).

Az egyesület első embere nagyon bízik a sikeres tavaszi folytatásban

Serfőző Péter, a Mátraterenye elnöke: – Az előző bajnoki szezon a kialakult vírushelyzet miatt idő előtt befejeződött. Sajnos a helyezések nem realizálódtak, így a dobogó harmadik fokának csak erkölcsileg örülhettünk. A júniusi engedmények után a csapat folyamatosan edzett és mérkőzéseket játszott. Mindössze két hét szünet volt. A bajnokság kezdetére a játékoskeretben jelentős változások történtek. Változott a játékos-edző személye is. Új együttest kellett kialakítani. Augusztusban fantasztikus két napot töltöttünk Dunaszerdahelyen. Örök élmény marad. Eközben meneteltünk a Magyar Kupában és a berkenyei győzelemmel történelmi sikert értünk el az egyesület életében, hiszen először kerültünk fel az országos főtáblára. A bajnokság elkezdése után törést okozott a hazai vereség a kupában. Mindamellett sérülések is nehezítették az edző munkáját. Egy-két mérkőzésen a szerencse sem állt mellettünk. Aztán a folytatásban voltak nagyon jó mérkőzéseink, és felzárkóztunk az élmezőnyhöz. A bajnokság végén bízunk majd a minél jobb helyezésben. A Bozsikban minden korosztályban szerepelünk, részt veszünk az U14, U16 és U19-es bajnokságokban is. Nyári focitáborokat szervezünk évek óta. Így teljes a kép az egyesületről. Kívánok minden sportszerető olvasónak vírusmentes tavaszt egy színvonalas bajnoksággal.

 

Ezek is érdekelhetik