emlékezés

2021.01.27. 09:41

A salgótarjáni ökölvívók is megismerhetik legendás elődjeiket

Az SBTC, a megyeszékhely patinás – sok sikert és kiemelkedő eredményt elért – sportegyesülete az elmúlt évben, 2020-ban ünnepelte alapításának századik évfordulóját.

Csongrády Béla

Szalay Miklós (b) adta át az ajándékkönyveket

Forrás: NMH

Fotó: H.M.

A megemlékezéssorozat a vírusjárvány miatti korlátozások miatt nem lehetett teljes, de így is gazdagnak bizonyult rendezvényekben, eseményekben. A jubileumra létrejött SBTC 100 Alapítvány kuratóriumának döntése értelmében, egy reprezentatív könyv formájában maradandó emlékjel is született, amely elsősorban fotók segítségével idézi vissza a labdarúgó és további tizenkét szakosztály történetét és a kiemelkedő személyiségeit, tanulságul a jelennek és a jövőnek. A száz évet Az SBTC százéves története című kiadvány örökítette meg, amelyet a jeles vendégeken kívül számos érintett is megkapott, illetve megkap.

A kuratórium nevében Szalay Miklós olimpiai bajnok, az SBTC 1972-ben az NB I.-ben bronzérmes egykori nagyszerű labdarúgója a minap ellátogatott a városközpontban, a Pécskő Áruházként ismert épület emeletén működő Salgótarjáni Box SE-hez, és az egykoron ugyancsak kiváló sportolónak, Botos Tibornak – az 1985-ben harmatsúlyban Európa-bajnoki bronzérmet elért válogatott salgótarjáni ökölvívónak – átadott tizenöt albumot.

Szalay Miklós (b) adta át az ajándékkönyveket
Fotó: H.M. / NMH

A vezetőedző megköszönte az ajándékot és reményét fejezte ki, hogy a könyvek jól hasznosulnak majd az egyesületi tagok sporthoz, illetve a városhoz való kötődése erősítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában