Autósport

2020.10.19. 11:22

Két szécsényi autóversenyző is beírta magát a magyar ralisport történetébe

A két szécsényi tehetséges autóversenyzőnek, Vincze Ferencnek és Velenczei Ádámnak köszönhetően a Nógrád megyei kis város, Szécsény felkerült a raliversenyzés országos térképére.

Szenográdi Ferenc

Vincze Ferenc és a második helyen végzett az idei Salgó rallyn

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Az elmúlt évben a több mint másfél száz versenyző között Vincze Ferenc megszerezte a magyar rali bajnoki címet, Velenczei Ádám az előkelő harmadik helyen végzett.

A két szécsényi autóversenyző az idén is folytatta az elmúlt évi jó teljesítményét. Vincze Ferenc az év első futamán másodikként ért célba. Következett a miskolci futam, amelyet tragikus baleset miatt kegyeleti okokból töröltek. Egerben a legjobbnak bizonyult. Az utóbbi Székesfehérvári versenyen a száraz időszakra való gumival kezdték el a futamot, s közben eleredt az eső, így a futam végén, a negyedik helyen értek célba. Összesítésben a korábban megszerzett pontjaik alapján egy ponttal az élen állnak.

Velenczei Ádám versenyben a bajnoki címért Archív fotó: H. M.

Velenczei Ádám a Salgó Rallyn harmadik volt, az egri futamon pedig a második helyet szerezte meg. Az utolsó, székesfehérvári versenyen nagyszerűen, megbízhatóan autózott, s övé volt a győzelem. Teljesítményével egy pontra megközelítette az élen álló Vincze Ferencet, aki gratulált autóversenyző-társának. Jelenleg az élen a sorrend: első Vincze Ferenc, második Velenczei Ádám.

Vincze Ferenc és a második helyen végzett az idei Salgó rallyn
Fotó: H. M. / NMH

Érthető, hogy mindkét szécsényi fiatal az eddigieknél jobban készül a hátralévő két futamra. A nyíregyházit, no­vember 6–8-án, hasonlóan az elmúlt évekhez együtt tartják az európa-bajnoki futammal, majd az utolsó megmérettetésre Veszprémben került sor. Mindkét szécsényi versenyző célja a bajnoki cím megszerzése. Akárhogy is alakul az idei év, Vincze Ferenc és Velenczei Ádám már beírták nevüket a magyar ralisport történetébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában