Labdarúgás

2020.09.02. 19:50

Két százéves jubileum jegyében szerepelt a színészválogatott Salgótarjánban

Sokan kifejezetten az SBTC-Gyöngyös NB III.-as bajnoki mérkőzés úgymond előmeccsére érkeztek a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionba, hiszen a Stécé egykori játékosai nem akárkiket láttak vendégül a zöld gyepen. Jelesül a Magyar Színészválogatott látogatott el a városba abból az alkalomból, hogy ezáltal is emlékezzen a helyi színház névadójára, a salgóbányai születésű legendás Zenthe Ferencre, illetve az ugyancsak egy évszázaddal ezelőtt létrejött patinás klub, az SBTC kiválóságaira.

Csongrády Béla

Salgótarján. Szojka Ferenc Stadion. Magyar Színészválogatott - SBTC Öregfiúk

Forrás: NMH

Fotó: H.M.

Minthogy nem volt szokványos összecsapás – például a meccs elején a vendégek részéről a „Sudár jegenyefa, színészek!” hangzott el, a hazaiak „Jó szerencsét!” által köszöntötték a nézőket – az alábbi tudósítás is különbözik a sportrovatban megszokottaktól. A két csapat összeállítását nem a posztok alapján tesszük közzé, hanem a két kapus – aki a színészeknél Tűzkő Sándor, a Stécében Szabó I. Csaba volt – kivételével abc-sorrendben.

A különböző színházak képviseletében, illetve úgymond szabadúszóként vagy barátként az énekes Balázs Pali, Imre Roland, Kőrösi Zoltán, Lajos Roland, Laklóth Péter – Aladár testvére – Nemcsák Károly, Pásztor Tibor – aki annak idején, 2014 novemberében a zenthés Liliomfi címszereplője volt – Straub Dezső, Szendi Tamás, Takács Péter, Tenczel Gábor és Tóth Zoltán lépett pályára. Közülük a legidősebb Straub Dezső volt 68 évvel, a keretnek azonban Balogh Mihály szinkronrendező személyében egy 77 éves tagja is volt.

Itt csatlakozott a csapathoz a helyi teátrum részéről Andó Ákos, Baksa Imre, Erdélyi Gábor és Simon Lajos. A csapatkapitányi tisztet huszonöt éve Nemcsák Károly tölti be, aki nem kevesebb mint negyven esztendeje hódol ennek a kedvtelésének. Ugyancsak egy negyedszázada vezetője a színészválogatottnak dr. Szabó Gyula. A mérkőzésen az egyik legaktívabb játékosuk Puskás Péter volt, akivel színészként és énekesként is találkozhattunk az elmúlt években.

Az SBTC Öregfiúk fekete-fehér mezében a következőket láthatta újra a közönség: Berki Krisztiánt, Cséki Jánost, Forgó Pétert, Garai Csabát, Grúz Tamást, Gulyka Zsoltot, Gyetvai Lászlót, ifj. Horváth Károlyt, Ivitz Zoltánt, Kajli Zoltánt, Kecskés Attilát, Kecskés Lászlót, Kisbali Gábort, Oláh Bélát, Palaticzky Szabolcsot, Sándor Attilát, Sági Lászlót, Sági Simont és Zsély Lászlót. A csapatkapitány Cséki János, a csapatvezető Földi Attila volt. A 2x35 perces mérkőzést Marcsok János vezette Gordos Árpád és Tóth István asszisztálásával. A kezdőrúgást ifjabb Zenthe Ferenc végezte el.

Egyébként az eredmény – ami ilyenkor a barátkozás és a sportszeretet mellett majdhogynem mellékes – 3–1-es félidő után 6–2 lett a házigazdák javára. A gólok sorát Kisbali Gábor nyitotta meg, majd megduplázta a találatát. E listára feliratkozott még Garai Csaba, Ivitz Zoltán, ifj. Horváth Károly és Oláh Béla is. A színészek szép akciógólját Pásztor Tibor lőtte, a javukra megítélt tizenegyest Balázs Pali biztos lábbal értékesítette. Csapatuk nevében is a népszerű énekes kívánta megköszönni – lapunk hasábjain – a meghívást, a példaértékű szíves vendéglátást, az ajándékokat, egyáltalán a két jubileumhoz méltó mérkőzés megrendezését, amely véleménye szerint méltó hírverése volt a labdarúgásnak.

Mint Nemcsák Károly elmondta, salgótarjáni szereplésüket megelőzően egy héttel ezelőtt Sárisápon futballoztak, legközelebb pedig a szeptember 4-én, pénteken harmadik alkalommal megrendezendő futball éjszakája elnevezésű rendezvénysorozat keretében Sényőn csapnak össze az újságíró-válogatottal. Érdekes, hogy a későbbiek során ismertté és nagyon kedveltté lett SZÚR elődjét is először ugyancsak éppen száz évvel ezelőtt játszották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában