SBTC100

2020.09.05. 11:30

Bajnoki cím az évfordulóra

Visszatekintésünket legutóbb azzal fejeztük be, hogy az SBTC labdarúgócsapata a 2006/2007-os szezon végén – noha az alapszakaszban a megyei I. osztályú Keleti csoportjának győztese lett – a négy csapat közti osztályozón a Somos SE mögé kényszerült. Ez egyszersmind azt jelentette, hogy továbbra is – múltjához képest csak – megyei szinten folytatódhatott a Stécé krónikája.

Csongrády Béla

Az SBTC csapata, amely bajnok lett 2009-2010-es évadban a megyei I. osztályban (álló sor, balról): Juhász István gondnok, Balga József szakosztályvezető, Horváth Gyula edző, Kerényi Gábor, Birincsik Dániel, Novák János, Csépe István, Stark János, Bene Marcell, Sulcz Márió, Lázár Krisztián, Ráduly Ádám. Első sor: Gál Gyula gyúró, Tóth Máté, Herczeg Ákos, Nagy Zoltán, Kovács Zoltán, Galbács Sándor, Csomor Roland, Dániel Zoltán.

Forrás: NMH

Fotó: H.Cs.

A 2007/2008-as küzdelemsorozat az előző idényhez hasonlóan két csoportban zajlott. Az SBTC értelemszerűen ezúttal is a keleti csoportba nyert beosztást másik tizenegy gárdával egyetemben. Az edző 2007. július 16-ától Lipták Zoltán lett, a játékoskeretet – a szokásos nagyszámú el-, illetve ideigazolást követően – az alábbiak alkották: Szabó Csaba, Kriston Róbert (kapus), Bene Marcell, Csomor Roland, Botos Attila, Dudás Attila, Palaticzky Szabolcs (védő), Bednár Patrik, Chikán Péter, Csatlós Tamás, Forgó Péter, Kovács László, Mészáros Tamás, Orosz Szabolcs, Orosz Dénes, Tábori Péter (középpályás) Berki Krisztián, Garai Csaba, Kálmán József, Márton Dávid (támadó). A novemberig lejátszott őszi félszezonban 24 pontot sikerült elérni hét győzelemmel és három döntetlennel. Ez a Nagybátony mögötti második helyhez volt elég. Ugyanezt az állást mutatta a tabella a keleti csoportban a júniusi végelszámolásnál is, amikor már – 2008 januárjától – újra Almási Dénes volt a szakvezető. Miután a nyugati csoport élén a Berkenye végzett a Palotás előtt, a Stécé az utóbbi csapattal mérkőzhetett a harmadik helyért, amelyet két (egy 2–2-es és egy 1–1-es) döntetlen alapján több idegenben rúgott góllal szerzett meg.

A következő, 2008/2009-es szezonban a megyei első osztályú bajnokságban visszatértek az egycsoportos, tizennyolc csapat benevezésével lebonyolítandó formára. Miután az előző győztes Berkenye nem vállalta az NB III.-at, a Nagybátonynak és az SBTC-ének is felkínálták ezt a lehetőséget, amellyel azonban egyik klub sem kívánt élni. A Stécé elérendő célkitűzésként az 1–5. helyet jelölte meg, amelytől az ősz során – az ismét, mondhatni megszokott módon – szinte teljesen kicserélődött játékoskerettel alaposan elmaradt a csapat, minthogy a 10. helyen vonult téli szünetre. 2009 tavaszán még romlott is a helyzet, mert végeredményként csak a 13. helyen volt képes végezni. Jellemző, hogy Palotáson 7–1-es vereséget szenvedett, a tóstrandi hazai pályán pedig egyaránt 3–0-ra kapott ki a Mátranováktól és Rimóctól, 4–2-re a Karancslapujtőtől.

Az SBTC csapata, amely bajnok lett 2009-2010-es évadban a megyei I. osztályban (álló sor, balról): Juhász István gondnok, Balga József szakosztályvezető, Horváth Gyula edző, Kerényi Gábor, Birincsik Dániel, Novák János, Csépe István, Stark János, Bene Marcell, Sulcz Márió, Lázár Krisztián, Ráduly Ádám. Első sor: Gál Gyula gyúró, Tóth Máté, Herczeg Ákos, Nagy Zoltán, Kovács Zoltán, Galbács Sándor, Csomor Roland, Dániel Zoltán.
Fotó: H.Cs. / NMH

Ehhez képest teljesen más arcukat láttatták a fekete-fehérek a 2009/2010-es bajnokságban. 2009 januárjától Baranyi Miklós játékos-edző vezetésével már az ősz végeztével a negyedik helyen álltak, 2010. június 20-án – 2009 augusztusától ismét Almási Dénessel, majd a március 27-i 18. fordulótól Horváth Gyula szakmai vezetésével – bajnoki címet nyert 65 ponttal a Karancslapujtő és a Szécsény VSE előtt a Lázár Krisztián, Herczeg Ákos (kapus), Bene Marcell, Botos Attila, Galbács Sándor, Herczeg Tamás, Ráduly Ádám, Sulcz Márió, Stark János (védő), Birincsik Dániel, Bonivárt Erik, Bozsik Ferenc, Csépe István, Csomor Roland, Kerényi Gábor, Kovács Zoltán, Nagy Zoltán, Novák János, Oláh Zoltán (támadó) összetételű csapat. A 104–28-as gólkülönbség kialakulásában nagy szerepet játszott a 19 gólos Birincsik Dániel, a 17 gólt elért Novák János, valamint a 14 találatig jutott Csépe István, Nagy Zoltán és a 13 gólos Kovács Zoltán és Stark János. A bajnoki címnek azért is volt kiemelt jelentősége, mert 2010 májusában ünnepelte az SBTC megalakulásának 90. évfordulóját. Az elnök­ség az SBTC hajdani hagyo­mányainak megfelelő eredményt tűzte ki célul – összegzett Horváth Gyula edző, miközben köszönetét fejezte ki mindazoknak, aki valamilyen formában segítettek e remek eredmény elérésében.

A Stécé a bajnoki cím révén ismét jogot szerzett az NB III. Mátra csoportjában való induláshoz. A 15 csapat elleni küzdelemben a 2010-es esztendő végén az 5. helyen állt a gárda, s a 2011 tavaszi végeredmény is egy jó közepes teljesítményt takart, amennyiben a 40 ponttal 10 győzelemmel és tíz döntetlennel 43–39-es pozitív gólkülönbséggel 7. helyezettként zárt az erős – többek között a bajnok Egert a 2, helyezett Balmazújvárost, a 3. Vasas II-t, továbbá a Tiszaújvárost, a Putnokot, a Gyöngyöst, az Ózdot felvonultató – NB III.-as mezőnyben. Örömmel mondhatom el, hogy a célokat túlteljesítettük s ezért minden tiszteletem a játékosoké – nyilatkozta Horváth Gyula. Valamennyi – azaz harminc mérkőzésen – szerepelt Csépe István és Stark János, huszonkilencen Sulcz Márió, huszonnyolcon Lázár Krisztián, huszonhaton Csomor Roland, Kovács Zoltán, Novák János, huszonnégyen Galbács Sándor, Kerényi Gábor, huszonegyen Híves Balázs, tizennyolcon Birincsik Dániel, tizenhéten Tóth Máté, tizenötön Bonivárt Erik, tizennégyen Csatlós Csaba, Oláh Teofil, tizenkettőn Zsély Dániel, Ferhan Gábor, tízen Bene Marcell, héten Puszta Dániel, ötön Ráduly Ádám, kettőn Babják Csaba, Dániel Zoltán, egyen pedig Aranyi Balázs, Bognár Gergő és Kruppa Dávid. A góllövőlista élcsoportjába nem került be SBTC-játékos, a legtöbb találatot, kilencet Novák János szerezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában