gála

2020.08.27. 13:50

Vasárnap a Színészválogatott is az SBTC és Zenthe Ferenc előtt tiszteleg a Dolinkában

Köztudott, hogy az SBTC, a város legpatinásabb sportegyesülete 2020-ban emlékezik meg alapításának századik évfordulójáról. Ugyancsak ünnepel 2020-ban a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, minthogy névadója, a salgóbányai születésű, közszeretetnek örvendő színészlegenda is éppen egy évszázaddal ezelőtt látta meg a napvilágot. A kettős jubileum programját – több más jelentős esemény mellett – a Magyar Színészválogatott salgótarjáni vendégszereplése is gazdagítja.

Csongrády Béla

Nemcsák Károly csapatvezető szerint örömmel tesznek eleget az SBTC 100 Alapítvány kuratóriumának tagjai illetve a Zenthe színházbéli kollégáik meghívásának. Annál is inkább, mert 2003-ban kispályán már megmérkőztek az SBTC Öregfiúkkal, s bár 11–2 arányban alulmaradtak – két góljukat Besenczi Árpád szerezte, a Stécé részéről Stark János hatszor, Kisbali Gábor kétszer volt eredményes, Básti István, Juhász István és Varga Sándor egy-egy gólt lőtt –, jól érezték itt magukat. Ezt igazolja a Nógrád Megyei Hírlap 2003. augusztus 27-i számában megjelent cikk is, amelyben Nemcsák Károly a színészek nevében kifejezte abbéli szándékukat, hogy szívesen összemérnék erejüket a vendéglátókkal nagypályán is. Erre várni kellett ugyan tizenhét évet, de közben a Színészválogatott 2015-ben a városi sportcsarnokban játszott Salgótarjánban, a Gabora-gálán, s a három mérkőzésen mindenféle eredményt elért: győzött, kikapott és volt egy döntetlenje is.

Ezúttal augusztus 30-án, vasárnap, 15.30 órai kezdettel – mintegy az SBTC–Gyöngyös NB III.-as bajnoki találkozó előmeccseként – a Szojka Ferenc Stadionban lesz 2x35 perces nagypályás mérkőzés, melyet Marcsok János vezet. A színészek csapatának továbbra is Nemcsák Károly a kapitánya, és mások mellett láthatja a közönség Balogh Mihályt, Laklóth Aladárt, Pásztor Tibort – aki egyébiránt a Zenthében három évadon át játszott a Liliomfiban –, Tűzkő Sándort és a népszerű könnyűzenei énekest, Balázs Palit is. A helyi társulatból csatlakozik a Színészválogatotthoz Simon Lajos igazgató, Baksa Imre, Erdélyi Gábor színművészek és Andó Ákos üzletszervezési vezető.

Zenthe Ferenc (középen) a Népstadion zöld gyepén is bizonyította sokoldalúságát

Az SBTC Öregfiúk csapatában a tervek szerint pályára lép Szabó I. Csaba és Horváth Károly kapus, a mezőnyjátékosok sorában pedig minden bizonnyal ismét magára ölti a fekete-fekete mezt Cséki János, Gyetvai László, Győri Zoltán, Ivitz Zoltán, Oláh Béla, Palaticzky Szabolcs, Sági László, Sági Simon, Stark János, ifj. Szojka Ferenc, ifj. Toldi Miklós is. Csapatvezető: Földi Attila.

A kezdőrúgást a Nemzet Színészének fia, a mérnöki végzettségű ifj. Zenthe Ferenc végzi el, aki gyakran látogat el a városba az édesapjáról – aki többször is balszélsője volt az egykori színészcsapatnak – elnevezett társulat előadásaira. Az előjelek szerint a Színészválogatott újabb salgótarjáni vendégszereplése kellemes szórakozást, emlékezetes élményt nyújt majd a Dolinkába remélhetőleg nagy számban kilátogató nézők­nek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!