építkezés

2020.07.09. 13:35

Megnyitották a rétsági tanuszoda építési naplóját

H. H.

Fotó: Shutterstock

Egymást érik a kedvező fejlemények a városban létesítendő tanuszoda építésének ügyében. Legutóbb a megrendelő és a kivitelező képviselői közösen járták be a kiszemelt területet.

A nyugat-nógrádi település önkormányzata még január végén írta alá a magyar állam képviselőivel azt a megállapodást, amelynek értelmében Rétság városa ingyen és bérmentve biztosítja a teljes mértékben központi pénzügyi forrásból létesítendő uszoda telkét.

Ez a Radnóti utca meghosszabbításában, a bezárt honvédségi laktanya szélén, az egykori teniszpályák helyén, a közelben csordogáló patak partján, könnyen megközelíthető ponton van.

Nemrégiben a Magyar Közlönyben jelent meg az értesítés, hogy a kormányzat mintegy félmilliárd forintot csoportosított át, hogy mielőbb megindulhasson az uszodaépítés közbeszerzési eljárása, amit nem sokkal később már a helyszíni bejárás követett.

Mezőfi Zoltán polgármester számolt be arról, hogy a múlt hét második felében az illetékesek személyesen szemléztek a területen.

– Komoly csoport, legalább húsz szakember tájékozódott nálunk. Köztük volt többek között a megrendelő és a kivitelező képviselője, a projektmenedzser és a minőségi ellenőr is. Megmutattuk nekik, hogy a közelben egyszerűen rácsatlakoztatható minden a közműrendszerre. Összességében kedvező benyomásokat szereztek, ezt hangoztatták is – mondta Mezőfi Zoltán.

Rétság polgármestere hozzátette: megnyitották az építési naplót is, ami egyértelmű jele annak, hogy nincs olyan messze már az első kapavágás.

– Az egész város lakossága nevében elmondhatom, régi vágy teljesülhet a tanuszoda építésével. A balassagyarmati példa hűen igazolja, az úszótanfolyamok beindítása mennyire hasznos, mi is nagyon várjuk már, hogy a járásunkban minél több fiatal tanulhasson meg úszni a közeljövőben – tette hozzá.

Címkék#tanuszoda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában