sikerek

2020.03.04. 13:45

Bajnokságon gyűjtögették az érmeket a nógrádi atléták

Bronzérmet szerzett a fedett pályás ifjúsági bajnokságon Mag Fruzsina, a Salgótarjáni Atlétikai Club futója, a klub egy korábbi sprintere pedig aranyéremnek örülhetett.

Bakos László

Mag Fruzsina (elöl) harmadik lett a bajnokságon

Fotó: Bakos László

Egy évvel korábban ünnepelhette a SAC az eddigi utolsó fedett pályás bajnoki címét, amikor az ifista Mag Viktória megnyerte a 3000 métert. Viki idén egy makacs sérülés miatt nem tudott rajthoz állni a fővárosi BOK-csarnokban, de testvére, Fruzsina kettős erőbedobással futott. Szinte az első méterektől a harmadik helyen futott, amit – a papírformának megfelelően – a 15 kör alatt egyre magabiztosabban ragadott magához. Sramkó Tibor tanítványa így egy értékes bronzéremmel térhetett haza.

Mag Fruzsina (jobbról a 3.) bronzérmet szerzett
Fotó: B.L. / Nool

Az idén 20 esztendős SAC egy magasugrót is nevezett az ifisták bajnokságára. Nagy Boldizsár 175 centiig rontott kísérlet nélkül jutott el, a 179-es magassággal azonban meggyűlt a baja, így a 10. helyen zárt. Pálfalvai Zoltán embere a Bolyai gimnázium tornatermében, illetve jó idő esetén az udvaron készül a fontosabb versenyekre.

A bajnokságon ismét bebizonyosodott, hogy Salgótarjánban is vannak tehetségek, csak egy létesítmény kellene a kiváló eredmények eléréséhez.

Nagy Boldizsár a 10. helyen végzett
Fotó: Bakos László

Ezt igazolja Lehoczki Botond esete is, aki 2012 óta volt a SAC tagja. Pár hete a Gödöllői EAC-cal készül, az átigazolását követően pedig rögtön bekerült a 4x200-as junior váltóba, amivel megnyerték a fedett pályás bajnokságot. Ő a bizonyíték arra, hogy itt is hemzsegnek a tehetségek, csak a körülmények nem engedik feltenni az i-re azt a bizonyos pontot.

Létfontosságú tehát a Modern Városok Program keretében betervezett atlétikai pálya megépítése, hiszen a nógrádiak csak az átadás után tudnak úgy készülni, hogy sokan legyenek versenyben a bajnoki érmekért. Addig is a SAC a gödöllőiekkel együtt dolgoznak azon lehetőségek kiépítésében, hogy a legjobbak számára adottak legyenek a feltételek a továbblépéshez.

A SAC február során az újoncok és a serdülők bajnokságán is érdekelt volt, sprinter, ugró és hosszútávfutó is a klub színeiben állt rajthoz (összesen 10-en) úgy, hogy riválisaiktól eltérően aszfalton, vagy tornateremben tudtak csak készülni.

A klubhoz tartozó hír, hogy a koronavírus miatt a szervezők lemondták a március elejei dortmundi nemzetközi utánpótlás-megmérettetést, így a magyar keretbe beválogatott salgótarjáni Taliga Fruzsina és Oravecz Kevin sem utazik a németországi viadalra.

A SAC-os eredmények:

Ifjúságiak, lányok, 3000 méter (6 induló): 3. Mag Fruzsina 10:37 perc.

Fiúk, magasugrás (16): 10. Nagy Boldizsár 1,75 méter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában