aerobik

2020.01.21. 14:53

Sporttal óvják egészségüket a szécsényi klub tagjai

A szécsényi nyugdíjasklub tagjai közül 25–28-an, heti rendszerességgel összejönnek a művelődési házban, hogy a klub vezetője, Bunder Irén irányításával zenére sportoljanak, aerobikgyakorlatokat végezzenek.

Sz. F.

A mozgás gyógyító hatású, a betegségek megelőzésére is kiváló módszer

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

Számukra ez több dolog miatt is fontos. Ahogy mondták, kimozdulnak otthonról, közösségben vannak, a sport – különösen, ha zenére végzik – jobb kedvre deríti őket, hozzájárul a fizikai állóképességük megőrzéséhez. Bunder Irén, aki nyugállományba vonulása előtt a balassagyarmati kórház aneszteziológusa volt, azt mondta – az aerobik, a zenére végzett mozgás az öregedés egyik legjobb ellenszere, lelassítja azt.

– Az időskori demenciával, Parkinson-kórral, Alzheimer-kórral szemben a zenére végzett mozgás gyógyító hatású, a betegségek megelőzésére is kiváló. A sport fejleszti az egyensúlyérzéket, hozzájárul a kéz, a láb a test harmonikus mozgásához – jegyezte meg a klub vezetője.

A mozgás gyógyító hatású, a betegségek megelőzésére is kiváló módszer
Fotó: Sz. F. / NMH

Az egyik klubtag úgy fogalmazott, nem mindegy, hogyan telnek el a nyugdíjas évek, bezárkózunk önmagunkba vagy összejövünk, és jó hangulatban, sportolással töltjük el az időnk egy részét. Mindazok, akik a sportfoglalkozáson részt vesznek, tisztában vannak azzal, hogy a rendszeres mozgás, a közösségi lét lassítja az öregedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában