kosárlabda

2020.01.06. 09:57

Sikeres évet remél az SKSE

A tarjániak (legalább) az eddigiekhez hasonló folytatásban bíznak.

Újoncként a hatodik pozícióban zárta az alapszakasz odavágó körét az NB I/B Piros csoportjában a Salgótarjáni KSE együttese, melynek eddigi produkciójáról, illetve további terveiről Dániel Tamás klubmenedzsert kérdeztük.

Az SKSE együttese a hatodik helyről várja a bajnoki folytatást
Fotó: B.L. / Nool

– Miként értékeli a gárda eddigi szereplését?

– Ha a bajnokság előtt valaki azt mondja, hogy a hatodik helyen telelünk, akkor nyilván örömmel elfogadtam volna ezt, de most már azért van egy kis hiányérzetem, mert két győzelem talán benne maradt az őszi szereplésben. Az is igaz ugyanakkor, hogy akár két vereséggel többet is összeszedhettünk volna, és akkor tényleg nem lehetnénk elégedettek. Mindent összevetve hét-hatos mutatóval fordulhatunk ebben a borzasztóan kiegyensúlyozott mezőnyben, ami, azt gondolom, alapnak jó, de igazán most jön a neheze. Mindenkivel megvolt az ismerkedés, s most következnek azok a csaták, amelyeket meg kell nyerni ahhoz, hogy legalább a mostani helyünket megtarthassuk.

– Ez a fő céljuk az alapszakasz visszavágó körében?

– Hat hazai mérkőzésünk lesz, amiknek a nagy részét, de ha lehet az összeset nyernünk kell ahhoz, hogy jó pozíciónk legyen a rájátszásban. Ezenfelül a hét idegenbeli mérkőzésből minimum kettőn, de ha lehet, akkor hármon is be kellene gyűjteni a két pontot. Nem egyszerű a feladat, mert ugyan az alapcélunk nem változott, a legjobb nyolcba szeretnénk jutni, de egy kis szerencsével, odafigyeléssel, meg leginkább csapatmunkával, meglepetést is okozhatunk.

– Sokakat megleptek azzal, hogy a gárda viszonylag jó szereplése ellenére decemberben edzőváltásra szánták el magukat. Mi indokolta Sztevan Csupics menesztését?

– Sztevan Csupics egy nagyon markáns, karizmatikus edző, aki motiválni tudta a társaság nagy részét, de több olyan játékos is volt, akikkel elvesztette a megfelelő kapcsolatot. A bomlás jeleit éreztem a gárdán, ezért döntöttem úgy hogy elválnak útjaink.

– Az óesztendő utolsó három összecsapásán, egyelőre ideiglenes megbízatással, Szabó Zoltán irányította a gárdát. Az ünnepi szünetben megszületett a döntés a folytatást illetően?

– Köszönettel tartozom Szabó Zoltánnak, aki már eddig is rengeteget tett a csapat sikeres felkészítéséért, december elejétől pedig vezetőedzőként irányította az együttest. A múlt év végén megegyeztünk abban, hogy a továbbiakban is ő tölti be ezt a posztot, ami nem egyszerű feladat, mert főállás mellett kell gyakorlatilag még egy főállást vinnie, de meg fogjuk találni annak a módját, hogy a munkáját több oldalról is segítsük. Vannak tervei, vannak elképzelései, a játékosokkal kifejezetten jó a viszonya, ezért úgy gondolom, hogy ezen nem fog múlni a sikerünk.

– Még a bajnokság kezdése előtt beszélt arról, hogy nem csak játékban, de a háttérmunkában, a közönség kiszolgálásában is szeretnének szintet lépni. Ebből a szempontból milyen tapasztalatokkal szolgáltak az elmúlt hónapok?

– Sok elképzelésünk, ötletünk volt, amivel a klubunk szlogenjének számító „Több, mint kosárlabda!”-érzést szerettük volna tovább erősíteni. Be kell vallani, hogy valami bejött ezek közül, és valami nem. Példának okáért még decemberben megkerestek az igazi szurkolóink közül néhányan, akik elmondták, hogy őket kifejezetten zavarja az ötforintos jegyünk. Aki csak ennyit hajlandó áldozni a csapatra, az szerintük inkább ne jöjjön a meccsre, javasolták, hogy januártól töröljük el ezt a kategóriát, maradjon a másik három, ami jobban kifejezi az igazi szurkolók szimpátiáját. Érveiket elfogadtam, így a január nyolcadikai, Veszprém elleni találkozón már csak az ötszáz, az ezer és a kétezer forintos jegyek közül választhatnak szurkolóink.

– Milyen egyéb változásokkal, tervekkel készülnek a „tavaszi” folytatásra?

– Nagyon sok olyan dolog van, ami irritál minket, és kötelességünknek érezzük, hogy ezekre a problémákra felhívjuk a figyelmet, így például tavasszal, a város vezetésével és Bodnár Péter szövetségi főtitkárral is egyeztetve, egy környezetvédelmi kezdeményezést indítunk majd. Természetesen ezenkívül is minden olyan kezdeményezés mellé odaállunk, amelyek hozzájárulhatnak városunk jobbításához, nem elfeledve persze, hogy legfőbb feladatunk az eredményes kosárlabdázás, mert ez predesztinál minket esetleg arra, hogy a salgótarjáni élet más részeibe is beleszólhassunk. Bízom abban, hogy minden téren sikeres lesz a következő évünk, és sok örömet okozunk majd a valóban értünk szurkolóknak, akiknek ezúton is boldog új évet kívánok!

Címkék#kosárlabda
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában