kézilabda

2020.01.08. 10:57

Ősz végén mutatták az erejüket a gyarmati kézisek

Igen különös őszi szezont teljesítettek a Balassagyarmati Kábel SE kézilabdázói. Első nyolc bajnoki mérkőzésükön mindössze egy pontot szereztek az NB I/B Keleti csoportjában, aztán egy edzőváltás után megindultak felfelé, ám így is az utolsó helyen tanyázva várják a tavaszi folytatást.

Hegedűs Henrik

A Balassagyarmati Kábel SE kézilabdázók (kék mezben) a szezon végéhez közeledve nyújtottak egyre jobb teljesítményt

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

Az Ipoly-parti legénység igen bizakodóan vágott neki szeptemberben a küzdelemsorozatnak, hiszen ha úgy vesszük, megerősödött a gárda, mivel rutinos, sok csatát megjárt játékosokat igazoltak, mint a kapus Szabó Péter, a balszélső Grandjean Gábor, a jobbszélső Zalai László, míg a beállós posztra Csabai Barnabás Gergely került. Ezenkívül a kiváló váci kapcsolatnak köszönhetően tehetséges fiatalokkal bővült a keret Fórizs Roland, Nyári Bálint és Kádár Zsolt személyében, nem beszélve a saját nevelésű ifjakról, akikre komolyabban számított a szakvezetés. Az edzői feladatokat egy Bánátból, a Délvidékről, Nagybecskerekről érkezett mester vállalta fel, Ivanica Zoltán.

A Balassagyarmati Kábel SE kézilabdázók (kék mezben) a szezon végéhez közeledve nyújtottak egyre jobb teljesítményt
Fotó: Torjay Attila / NMH

A kezdés szintén örömre adott okot, a hatvani kupasikerrel indult az évad, ám ezután nem várt összeomlás következett. Cegléden, az egyértelműen a bajnoki címre hajtó együttes otthonában bő negyven percen kiválóan helytálltak Székelyék, ám a következő meccsen, hazai környezetben elszenvedett vereségre, amikor a Hatvani KSZSE visszavágott a gyarmatiaknak, már nincs magyarázat, különösen az utolsó tíz perc teljes fejetlensége tükrében. Ettől kezdve lefelé vezetett az út, olyannyira, hogy amikor elérkezett a mindenszentek környéki röpke kéthetes szünet, a kábelesek neve mellett mindössze egyetlen pont árválkodott a tabellán.

Ekkor az ilyenkor szokásos forgatókönyvet választotta a klub vezetése: elköszöntek Ivanica Zoltántól, és a kispadra az a Gúnya Péter ült le, aki korábban már irányította az alakulatot. A váltás bejött, és ha nem is táltosodtak meg hirtelenjében a fiúk, mindenképpen emelkedő pályára léptek, különösen az ősz utolsó szakaszában, amikor a befejező három találkozón két győzelem mellett egy döntetlen került a tarsolyba, ráadásul a záráson, a Vecsés ellen közel jártak a harmadik sikerhez is.

A belelendülésben elévülhetetlen szerepe van a védekezés megerősödésének, ami a kapusteljesítményre is kiváltképp kedvező hatást gyakorolt. A Gúnya Péterrel együtt jött korábbi NB I.-es beálló, Tyiskov Mihály egyértelműen stabilabbá tette a „hatosfalat”, főleg a középső területeken, amit rengeteg blokkolt lövés, a támadók gyors hatástalanítása jellemzett.

Támadásban is egyre inkább eredményesebb lett a társaság, ebben külön dicséret illeti a fiatal, saját nevelésű balszélsőt, Pintér Ádámot, aki a hajrá mérkőzésein mind bátrabban, és mind pontosabban vállalkozott lövésekre. Szintúgy Székely Kristóf játéka is kiemelendő, az irányító remekül szervezett és a befejezéseknél is jeleskedett.

A Kábel SE ettől függetlenül még mindig az utolsó helyen szerénykedik a másodosztály keleti csoportjában, ugyanakkor már csak két pont a lemaradása a kilencedik helyezett békésiekkel szemben, ami akár februárban-márciusban könnyen ledolgozható. A bajnokság tavaszi idénye február 15-én kezdődik.

Mérkőzések: 1. Ceglédi KKSE (idegenben) 21–29/ 2. Hatvani KSZSE (otthon) 20–30/ 3. Nyíregyházi SN KFT (i) 23–31/ 4. Contitech FKSE-Algyő (o) 27–27/ 5. ÓAM-Ózdi KC (i) 24–27/ 6. KTE-Piroska Szörp (o) 27–29/ 7. FTC-U21 Diagnosticum (i) 24–27/ 8. Balmazújvárosi KK (i) 25–31/ 9. Optimum Solar-Békési FKC (o) 26–24/ 10. Mizse KC (i) 24–22/ 11. Vecsési SE (o) 32–32

Otthon: 5 m 1 gy 2 d 2 v 132–142 – 4 pont

Idegenben: 6 m 1 gy 0 d 5 v 141–169 – 2 pont

Gólszerzők: Albert-Tóth László 54/13 hétméteresből; Tatai Olivér 37/7; Székely Kristóf 35/0; Sutka Norbert 33/15; Tyiskov Mihály 26/0; Zalai László 22/0; Csabai Barnabás Gergely 17/0; Pintér Ádám 17/0; Grandjean Gábor 13/2; Erdélyi Tibor 5/0; Gál Kristóf 4/1; Fórizs Roland 4/0; Kádár Zsolt 2/0; Gáspár Attila 2/1; Kajdy Norbert 1/0; Nyári Bálint 1/0. Pályára lépett még: Istvanovszki Dániel, Szabó Péter, Toarniczky Máté (kapusok), Dóczi Dávid, Pintér Máté (mezőnyjátékosok) – összesen 21 kézilabdázó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában