kézilabda

2020.01.29. 10:32

Összecsaptak a salgótarjáni és balassagyarmati csapatok is

A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban vasárnap a Nógrád Megyei Kézilabda Szövetség szervezésében és lebonyolításában megrendezett kézilabda-emléktornával emlékeztek Babják Jánosra.

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

Az első mérkőzést követően Bártfai Ferenc, a Nógrád Megyei Kézilabda Szövetség elnöke a bevezetőjében köszöntötte a torna névadójának leányát, Orsolyát és családját, a megjelent csapatokat, vezetőit, és a lelátón helyet foglaló szurkolókat és vendégeket. Emlékezett a kiváló játékosra, edzőre, játékvezetőre, sportvezetőre, Nógrád megyei szövetség volt elnökére és családapára, Babják Jánosra. Aki fiatalon két sportágban, a kosárlabdában és a kézilabdában nyújtott emlékezetes sporteredményeket Salgótarján sporttörténelmében. Végül a kézilabda sportágat választotta, játékosként óriási érdemeket szerzett. 1970-ben a tatai osztályozón három mérkőzésen lőtt 18 góljával az osztályozó gólkirályi címet érdemelte ki, amivel csapata, a Salgótarjáni Építők első lett, ezzel elindult az NB II.-es nagy menetelése. 1970-ben bekapcsolódott a megyei szövetség munkájába. Játékos pályafutása befejezését követően edzősködött, majd játékvezető vizsgát tett, 1974 és 1980 között NB II. és NB I/B-s mérkőzéseken fújta a sípot, és párhuzamosan végezte a szövetségi munkáját – emelte ki Bártfai Ferenc.

1987-től főtitkára, 1992-től haláláig, 2004 április 8-ig elnöke volt a Nógrád megyei kézilabda-szövetségnek. Az Építők, jogutódja a Salgótarjáni KC életben tartásában, és hogy a megyeszékhelyen nem szűnt meg a kézilabda, az 1990 évek elején történt gazdasági és társadalmi változások okozta nehézségek átélésében mint elnök és az SKC szakosztály vezetője elévülhetetlen érdemeket szerzett. Áldozatos, fáradhatatlan munkájának köszönhető, hogy az SKC életben maradt, és jogutódja a Háromkő KC férficsapata az NB I/B élcsapatává vált, a 2003–2004-es bajnoki évben a dobogó második helyén zárta a bajnoki évet – hangsúlyozta Bártfai Ferenc.

Ezt követően Mulicza Ferenc, a szövetség versenybizottság elnöke Nógrád megyei Kézilabda Szövetség elnöksége nevében adta át a megemlékezés virágait Babják Orsolyának, az emléktorna-névadó lányának.

A megemlékezés után folytatódott az emléktorna, ami a közelgő tavaszi nyitányra jól szolgálta a felkészülést a csapatok számára, amelyen a csapatok színvonalas, nagy iramú mérkőzéseket produkáltak, amik méltóak voltak az emléktorna névadójának a kézilabdasportban kifejtett eredményes munkásságához.

Női mérkőzések

Csépe Salgótarjáni Strandépítők KC – Kántor Anikó SE 38–16 (21–7)

Vezette: Héjjas Tímea, Kránitz Andrea. Salgótarjáni Strandépítők KC legjobb góllövői: Maró 6, Csaba 5, Kisbalázs 5, Garamvölgyi 4. Kántor Anikó SE legjobb góllövői: Kubinyi 4, Ötvös 3.

Kántor Anikó SE – Csepel DSE 20–25 (11–17)

Vezette: Héjjas Tímea, Kránitz Andrea. Kántor Anikó SE legjobb góllövői: Szeidl 4, Kubinyi 3, Ötvös 3, Gruber 3. Csepel DSE legjobb góllövői: Pártos 5, Huszár 5, Gellérfi 5, Édes 4.

Csepel DSE – Salgótarjáni Strandépítők KC 28–27 (14–13)

Vezette: Héjjas Tímea, Kránitz Andrea. Csepel DSE legjobb góllövői: Pártos 13, Szentkeressy 3. Salgótarjáni Strandépítők KC góllövői: Horváth 11, Kisbalázs 4, Burai 3, Garamvölgyi 3, Kemenczik 3, Karvaj 1.

Végeredmény

  • Csepel DSE
  • Strandépítők KC
  • Kántor Anikó SE
  • Legjobb kapus: Csatlós Csenge (Salgótarjáni Strandépítők KC). Legjobb mezőnyjátékos: Horváth Alexa (Salgótarjáni Strandépítők KC). Legjobb góldobó: Pártos Orsolya (Csepel DSE) 18 góllal.

    Férfi mérkőzések

    Salgótarjáni Strandépítők KC – Csepel DSE 42–24 (24–11)

    Vezette: Bátori B. Szécsi Zs. Salgótarjáni Strandépítők KC legjobb góllövői: Nagy T. 8, Tóth G. 7, Albert Tóth 5, Dancs 4, Forgács 4. Csepel DSE legjobb góllövői: Csepregi 5, Kalmár 4, Varga 3.

    Csepel DSE – Balassagyarmati Kábel SE 28–48 (13–23)

    Vezette: Bátori B., Szécsi Zs. Csepel DSE legjobb góllövői: Emberovics 7, Kalmár 5, Paver 4, Szudárevity 3. Balassagyarmati Kábel SE legjobb góllövői: Tyisikov 8, Sutka 8, Erdélyi 7, Pintér 6, Csabai 5, Székely 4.

    Balassagyarmati Kábel SE – Salgótarjáni Strandépítők KC 24–24 (15–11)

    Vezette: Bátori B. Szécsi Zs. Balassagyarmati Kábel SE legjobb góllövői: Sutka 6, Zalai 6, Tyisikov 4, Székely 3. Salgótarjáni Strandépítők KC legjobb góllövői: Nagy T. 5, Csontos 4, Albert Tóth 3, Szabó 3, Tóth G. 3.

    Végeredmény

  • Kábel SE
  • Strandépítők KC
  • Csepel DSE
  • Különdíjak. Legjobb kapus: Szabó Péter (Balassagyarmati Kábel SE). Legjobb mezőnyjátékos: Tóth Gergő (Salgótarjáni Strandépítők KC). Legjobb góldobó: Sutka Norbert (Balassagyarmati Kábel SE) 14 góllal.

     

    A Peak Sport Magyarország képviselője Stork Dávid, különdíjakat adott át a megjelent csapatok részére. A kupákat, érmeket, okleveleket a csapatoknak és a különdíjasoknak a díjakat Bártfai Ferenc a Nógrád Megyei Kézilabda Szövetség elnöke adta át.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában