interjú

2020.01.10. 20:00

Hobbija lett a hivatása a bátonyterenyei személyi edzőnek

Hajszálon múlt az év edzője cím elnyerése Simon Lászlónak, aki anélkül hozza formába az embereket, hogy kimozdulnának otthonról. Rohanó életmódunk mellett egyre kevesebb idő jut edzőterembe járni, mégis sokan nem szeretnének lemondani a mozgásról, ezért egy olyan módját választják, amelynél időt spórolva, helytől függetlenül, egy kattintással áthidalhatják ezt a problémát. Ebbe a világba kalauzolja el olvasóinkat a bátonyterenyei származású személyi edző, aki az online edzőteremben, életmód tanácsadóként segíti mentoráltjait az átalakulásban.

Kakuk Klaudia

Simon László most már tudatosan készül a versenyre

Fotó: NMH

Nem egy klasszikus edzésformát választott. Honnan az ötlet, hogy az éteren keresztül tartson fitneszórákat?

– Helytől és időtől független szerettem volna dolgozni, hogy minden szabad percemet a családommal tölthessem. Korábban személyesen tartottam órákat, de az interneten is többen megkerestek, hogy állítsak össze számukra étrendet, edzéstervet. Ráakadtam egy mobilapplikációra, amellyel megoldhatóvá vált, hogy az ügyfelek személyes jelenléte nélkül is figyelemmel kísérhetem fejlődésüket. Így a technikának köszönhetően a távedzéssel átadhatom az általam alkalmazott módszereket, s hogy miként lehet normál táplálkozással, otthon, időt spórolva fejlődni, formálódni.

Kicsit olyan, mintha a jövőbe utaznánk. Mennyire elterjedt ez a módszer?

– Magyarországon még kevesen használják, de ma már minden a technika körül forog, valamilyen kütyü állandóan a kezünk ügyében van. Leginkább olyanok veszik igénybe a szolgáltatást, akiknek életvitelük, mindennapi problémáik mellett nem jut ideje eljárni mozogni. Ügyfeleim körébe tartoznak olyan vállalkozók, orvosok, közszolgálati munkát végzők, akiknek minden percük be van osztva. Ezenkívül sokan nem találják a helyüket, nincs önbizalmuk, vagy higiéniás szempontból nem mennek edzőterembe. Így időt spórolva összeköthetik a kellemeset a hasznossal.

Simon László most már tudatosan készül a versenyre
Fotó: NMH

Hogyan képzeljünk el egy órát az online fitneszteremben?

– A szolgáltatást igénybe vevők a mobiltelefonra letöltött alkalmazás segítségével léphetnek kapcsolatba velem. Elsőként egy telefonos egyeztetés alkalmával ismerkedünk, beszélgetünk a kliens elképzeléseiről, problémáiról, így személyre szabott edzéstervet tudok kínálni. Emellett segítséget nyújtok a táplálkozási szokások kialakításában, az arányok kidolgozásában, a mindent ehetünk elvet követve. A felhasználóim számára előre legyártott anyagok, videók állnak rendelkezésre, amiket bármikor előkaphatnak a zsebükből és elvégezhetik a zsírégető vagy az erősítő gyakorlatokat.

Az ügyfeleid számára nem okoz hátrányt, hogy nem vagy személyesen jelen?

– Elengedhetetlen a folyamatos kommunikáció, attól, hogy távol vagyok ügyfeleimtől, bárhol, bármikor kapcsolatba léphetnek velem, ha kérdésük vagy gondjuk akad. Továbbá az alkalmazás minden esetben küldi nekem a tájékoztatókat, így folyamatos felügyelet alatt vannak. Persze lehet csalni, és vannak, akik kihagynak egy-egy edzést, de fizetős szolgáltatás lévén ez nem éri meg… Így mindenki ösztönözve van, ráadásul az edzésprogram meghosszabbítására sincs lehetőség. A gyakorlatokhoz szükséges eszközök beszerzését is mindig előre megbeszéljük, egy új funkciónak köszönhetően pedig videót is küldhetnek, és ellenőrizni tudom helyesen hajtották-e végre a gyakorlatot.

Különleges tevékenysége mellett 2019-ben a Well&Fit magazin „Év edzője” versenyén második helyezést ért el. Mennyire készült rá?

– Őszintén? Semennyire, váratlanul ért az egész. Miután elindult a verseny és a szavazás, kaptam egy e-mailt, hogy bekerültem a legjobb öt edző közé. Mivel nem tudtam, miről van szó, így nyomozásba kezdtem, majd kiderült, egy ügyfelem nevezett be. Így lettem az év második legjobb edzője. Jövőre azonban önszántamból, tudatosan fogok indulni, és reményeim szerint a dobogó első fokára állok. Pozitívan viszonyulok mindenhez, mert úgy gondolom, csak így lehet elérni dolgokat az életben, és nemcsak a fitnesz területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában