ülés

2020.01.18. 11:44

Egyre konkrétabb az SBTC jubileumi ünnep programja

A Dornyay Béla Múzeum összegyűjti a kiállításra váró relikviákat.

Csongrády Béla

Fotós: Hegedűs Márk

2020-ban már második ülését is megtartotta a minap az SBTC 100 Alapítvány kuratóriuma, amelyen ezúttal is részt vettek meghívottak, a rendezvények előkészítésében aktívan közreműködők is. Az egyik napirend Seregi Albert titkár – aki lemondott funkciójáról – pótlása volt. E kérdésben még nem született döntés, egyelőre tárgyalásokat folytatnak a jelöltekkel.

Kialakult viszont és elfogadást nyert a május 13-án, 13.30 órától a József Attila Művelődési Központ üvegcsarnokában, illetve a színháztermében sorra kerülő jubileumi emlékkiállítás, továbbá az ünnepi közgyűlés forgatókönyve. Megfogalmazódtak azok a szempontok, amelyek alapján e két kiemelt rendezvényre meghívást nyer a tizenegy egykori és mai szakosztály képviseletében a több mint ötszáz főként helyi, de máshonnan is várható vendég.

További kiemelt téma volt a kiállításra kerülő tárgyak összegyűjtésének kérdésköre. Kérnek mindenkit, aki ilyen relikviákkal, emlékekkel, fotókkal, sajtóanyagokkal rendelkezik, hogy e tárgyakat a Dornyay Béla Múzeumba szíveskedjék eljuttatni, ahol megőrzik és szakszerűen kezelik, rendszerezik a tárlat megnyitásáig. A dokumentumértékű fotók gyűjtése a novemberre tervezett Száz év képekben című reprezentatív album kiadásához is szükséges.

Az időben legközelebbi feladatot a február 15-én 9.40 órakor kezdődő teremtorna megrendezése képezi, amelyen a városi sportcsarnokban nyolc öregfiúk csapat – a Budapest Honvéd, az Eger, a DVSC, az MTK, az egykori Videoton, az erdélyi Sepsiszentgyörgy, a felvidéki válogatott és természetesen a vendéglátó SBTC vesz részt. A már elvégzett feladatokat és a még hátralévő teendők részleteit Palaticzky Szabolcs főszervező ismertette.

A kuratórium mindenkinek köszöni az eddigi erkölcsi és anyagi támogatást, és az OTP Bank Nyrt. 11741000-25814673-as számlaszámra várja a további, akár a legcsekélyebb összegű hozzájárulásokat, amelyek befizetése a cél megjelölésével csekken is lehetséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában