tájfutás

2019.07.10. 15:08

Zentai József nyert Romániában

Az elmúlt héten Romániában, versenyközpontként Sannicolau de Munte (Hegyközszentmiklós) gyógyfürdője adott otthont, annak a több mint kétszáz versenyzőnek, akik beneveztek az idei nemzetközi részvételű Tájfutó Fesztivál többfutamos sportági viadalra.

Zentai József

Az egyéni küzdelem a fürdő közelében lévő erdőben, éjszakai versengéssel vette kezdetét. Másnap délelőtt, rekkenő hőségben Sauceni (Székelyhid) közelében volt a normáltávú nappali korosztályos kupaversenye, melyet Síniob (Szentjobb) térségében egy kétfős csapatváltóverseny zárt.

Zentai József

A sportági fesztivál fő versenyszámában – egyéni kupaverseny – a C. S. O. Madaras klub színeiben az M65A kategóriában rajthoz állt a pásztói Zentai József is, aki az egyenkénti indítás sorsolása során a legjobb rajtidőt (utolsó) kapta. A négy kilométeres légvonaltávú versenypályán sorra-rendre kezdte „begyűjteni” az előtte indult vetélytársait, amely a cél előtti utolsó ezer méternél már minden, a korosztályában kupagyőzelemre esélyes versenyzőt érintett.

Végül a befutószakaszon a helyezésekért folytatott taktikai csatározásra is odafigyelve a pásztói elsőként érkezett célba.

Végeredmény. M65 A kategória. Táv: 4 km: 1. Zentai József (C. S. O Madaras) 47:59 perc, 2. Földi Stefan (Arad) 51:09, 3. Lévai Kálmán (Karcagi SE) 57:17.

Címkék#tájfutás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában