szabadidősport

2019.07.22. 13:57

Színes és gazdag szécsényi programok

Az ezredfordulón és az azt követő években Szécsényben egyre többen vallották:” A láb mindig kéznél van”. Esténként a sportpályán a várkertben és egyéb helyeken kocogtak, futottak.

Szenográdi Ferenc

A rendszeres futás során az emberek között baráti kapcsolat alakult ki. Felvetődött a kérdés, ha már futnak, megfelelő kondícióban vannak, miért nem vesznek részt versenyeken? Úgy döntöttek, hogy megalakítják a Szécsényi Amatőr Futók Társaságát. Mindez 2003-ban történt. Elnöküknek Balázs Ágnest választották, aki később elköltözött a városból, s azóta az elnöki tisztséget Czele Jánosné tölti be. A szécsényi amatőr futók azóta számos hazai és nemzetközi versenyen vettek részt. Két futónagykövetük is van Czele János és Czele Jánosné személyében.

Az ez évi versenynaptárukban 25 rendezvény szerepel, ezek közül néhányat ők szerveznek. Mozgalmas volt az első félévi életük. Számos versenyen vettek részt öregbítve ezzel egyesületüknek és a városnak a jó hírnevét, saját önbecsülésüket. Január 13-án Budapesten az Zúzmara futáson 5570 nevezett futó között ott volt a SZAFT nyolc tagja is. A népes mezőnyben Bartus Ferenc korcsoportjában a 10., az abszolút kategóriában a 38. helyen végzett. Ugyanebben a hónapban a Mátra-teljesítményfutáson, amelyet 1996 óta minden évben megrendeznek a 25,2 km-es távot a SZAFT tagjai közül Bunder-Harman Ágnes, Bunder Tamás, Chikán István, Gál Valéria, Sótér Vilmos teljesítették.

Februárban Siófokon a futónagykövetek országos találkozóján ott volt a két szécsényi futónagykövet is. Nem hagyták ki márciusban a vácrátóti terepfutást, részt vettek a nemzetközi Balaton körüli futáson is. Azóta is több versenyen is megmérettették magukat.

Színes és gazdag az év második felének a programja is, amely augusztus 10-én a Robinson Szigeteken folytatódik. A Nógrád Vízivilág Egyesület, a Sport Game Kft.-vel közös szervezésben Vizi Családi Nap és Terep Cross futást tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában