manager open

2019.07.18. 09:25

Rekordnevezést hozott a salgótarjáni tenisztorna

A kilenc regionális viadalból, valamint a budapesti döntőből álló XV. Menedzser Open versenysorozata immár 5. alkalommal folytatódott a salgótarjáni helyszínen.

Balogh Tibor

Balról: Bodor Ferenc, Puszta Béla, Lászka Milán, Hegyi Zoltán, Szabó Zoltán, Ludányi Zoltán és Hámori Tamás

A helyszín szombaton ezúttal is a Tatárárok Szabadidőközpont és Teniszcentrum volt. Az eddigi legtöbb, tizenhat páros nevezett a versenyre, melynek nemzetközi jellegét két szlovák duó biztosította. Hat megye, kilenc város képviseltette magát versenyzőiken keresztül.

Az ünnepélyes megnyitó során először a házigazda Puszta Béla köszöntötte a résztvevőket, majd Fekete Zsolt polgármester mondta el, hogy megtiszteltetés városuk számára ezen egyedülálló versenysorozat egyik állomásának megrendezése, egyúttal színvonalas küzdelmeket kívánt az indulóknak. Hámori Tamás versenyigazgató azt emelte ki, hogy Salgótarján évek óta az egyik leghangulatosabb állomása az országos bajnokságnak és ezért is sok visszatérő résztvevője van a viadalnak. Továbbá köszönetet mondott a helyi szervezőknek a munkájukért. Ezt követően Bodor Ferenc versenybíró ismertette a sorsolást és a játékrendet.

Balról: Bodor Ferenc, Puszta Béla, Lászka Milán, Hegyi Zoltán, Szabó Zoltán, Ludányi Zoltán és Hámori Tamás

Négy négyes csoporton belül körmérkőzés volt, ahonnét első és második helyezettek jutottak a negyeddöntőbe. Itt egyenes kieséses rendszerben folytatódott a viadal. A csoportok harmadik és negyedik helyezettjei vigaszágon folytathatták a küzdelmeket. Érdekesség, hogy a mezőnyben két vegyes páros is indult Szűcs Enikő és Bori Imre Kecskemétről, Bálint Sára és Sági Simon Salgótarjánból, közülük az előbbiek megnyerték a vigaszági versenyt.

Az elődöntőbe a két kiemelt páros, a fővárosi Hegyi Zoltán–Lászka Milán, a gyöngyösi–nyíregyházi Ludányi Zoltán–Szabó Zoltán, az egri id. Hegyi József–Barta Gábor és a salgótarjániak legjobbja a Gáspár Tamás–Gordos Balázs duó jutott.

A döntőbe a tavalyi versenyhez hasonlóan a Hegyi–Lászka és a Ludányi–Szabó kettős jutott. A finálé szép számú közönség előtt zajlott le, akik sokszor tapsolták meg az élvezetes labdameneteket. A döntő első szakaszában Ludányiék vezettek, majd Hegyiék felzárkóztak és szoros csatában 9:7 arányban megnyerték a mérkőzést. Az ünnepélyes eredményhirdetéskor a díjakat Puszta Béla, Hámori Tamás és Bodor Ferenc adta át.

Címkék#tenisz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában