atlétika

2019.07.29. 14:03

Nyolcadszor mérték össze tudásukat

Zalaegerszegen gyűltek össze a szomszédos országok veterán atlétái, hogy nyolcadik alkalommal is összemérjék tudásukat egy csapat­találkozó keretében.

B.L.

A magyarokon kívül osztrák, cseh, szlovén, horvát és svájci sportolók sorakoztak a stadionban. A kora délutáni nagy hőségben és kavargó szélben nem születtek nagy eredmények, de a szenioroknál már az is dicséretes, hogy időskorban sem szakadtak el a sporttól. A magyar csapat a férfiaknál, a nőknél és összetettben is a harmadik helyen zárt, a legjobbnak Ausztria gárdája bizonyult.

Kis Imre (balra) és Bosák Attila súlylökésben indult

A hazaiak egyébként meglehetősen tartalékosan álltak ki a sok sérült, illetve nyaralások miatt. Kőrösi István csapatkapitány némelyest csalódott volt a rendezvényt követően, de persze így is születtek értékes győzelmek és helyezések.

Ami a nógrádiakat illeti, Telek András, a Zenit SE futója a korszorzó alapján a második helyen végzett, szinte ugyanannyi ponttal, mint két évvel ezelőtt Szlovéniában. Csapattársa, Kis Imre lebetegedve érkezett a találkozóra, végül az erejéből csak három dobásra telt neki, így messze elmaradt a legjobbjától. A szintén súlylökésben induló, már nem nógrádi színekben versenyző Bosák Attila a kilencedik helyen zárt.

A versenyt követő esti banketten osztották ki a csapatoknak a díjakat, és közölték, hogy jövőre Ausztria lesz a csapattalálkozó házigazdája.

A nógrádiak eredményei.

Férfiak. 1500 méter: 2. Telek András 4:48,69 perc (korszorzóval: 3:51,51). Súlylökés: 9. Bosák Attila 10,82 méter (14,75) … 12. Kis Imre 6,90 (10,63). Nők. Diszkoszvetés, versenyen kívül: Kis Imréné 13,09 (28,83).

 

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik