Labdarúgás

2019.07.08. 16:50

Nehezen indult, de szép véget ért a Balassagyarmati VSE szezonja

Toronymagasan nyerte meg a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságot a Balassagyarmati VSE csapata, holott tavaly ősszel aligha álmodtak ilyen nagyszerű menetelésről. Az már csak hab a tortán, hogy a szerencse is a gárda mellé pártolt, hiszen osztályozó nélkül kerültek fel az NB III.-ba. Varga Balázs, az együttes egy év után búcsúzó edzője értékelte a szereplést.

Hegedűs Henrik

Balassagyarmati VSE csapata (hátsó sor, balról): Csuka Gábor egyesületi elnök, Klinger Olivér, Nemes Mátyás, Varga Balázs edző, Telek Martin, Szalay Alex, Szita Bence, Molnár Markó, Tóth Benjámin, Csikós Edit masszőr, Kovács Kristóf, Deme Donát, Duhonyi Kristóf, Ondrik Balázs. Első sor: Csillik Levente, Csizmadia Róbert, Pistyúr Dávid, Pistyúr Zsolt, Keresztes Gábor, Szatmári Patrik, Vekker Dávid, Gál Szilárd, Lavkó Bálint, Szilágyi Dániel

Forrás: NMH

Fotós: Teknős Dominik

– Nehezen indult az idei szezon.

– Bizony, megszenvedtük, míg összehoztuk a keretet. Az NB III.-ból kiesett alakulat teljesen szétszéledt, ki itt, ki ott keresett magának boldogulást, maradtak négyen hírmondónak. Több vonalon indítottuk el a mozgósítást. Egyrészt felhasználtam a személyes ismeretségeimet, így került hozzánk például Keresztes Gábor és Szatmári Patrik, Kovács Kristóf és Molnár Markó segítségével beizzítottuk az újpesti szálakat, és a megkeresettek nagy része azonnal igent mondott, mondván, korábbról ismerte a körülményeket, mivel télen Balassagyarmaton teremfociztak. Major Csaba technikai vezető pedig az internetes adatbankban keresgélt, és talált. A lényeg az volt, hogy fiatalos, lendületes csapatot alakítsunk ki, fokozatosan érjen össze a legénység.

Balassagyarmati VSE csapata (hátsó sor, balról): Csuka Gábor egyesületi elnök, Klinger Olivér, Nemes Mátyás, Varga Balázs edző, Telek Martin, Szalay Alex, Szita Bence, Molnár Markó, Tóth Benjámin, Csikós Edit masszőr, Kovács Kristóf, Deme Donát, Duhonyi Kristóf, Ondrik Balázs. Első sor: Csillik Levente, Csizmadia Róbert, Pistyúr Dávid, Pistyúr Zsolt, Keresztes Gábor, Szatmári Patrik, Vekker Dávid, Gál Szilárd, Lavkó Bálint, Szilágyi Dániel
Fotó: Teknős Dominik / NMH

– Ez ősszel sikerült is.

– Meglepően gyorsan összerázódtunk, köszönhetően elsősorban a srácok hozzáállásának. Ezeket a fiúkat nem a pénz mozgatta, hanem a sportág szeretete, akartak és szerettek is dolgozni, ami hétvégenként rendre visszatükröződött a teljesítményben.

– Télen viszont fordulatok történtek.

– Így igaz. A bajnokság második felében már a túlélésre játszottunk. Nyolcan távoztak, és csak három új szerzemény érkezett, ami további építkezésre sarkallt bennünket. Azok az ifisták kaptak most több lehetőséget, akik előtte jobbára csak a saját korosztályukban bizonyítottak. Büszke vagyok rájuk, hogy hamar beilleszkedtek, meghálálták, ha pályára küldtem őket. Felnőttek a feladathoz.

– Tavasszal akadt egy hosszabb hullámvölgy, amiből aztán kikecmeregtek.

– Megtorpantunk, mégpedig sajátos okok miatt. Egyrészt szinte behozhatatlan előnnyel vezettük a tabellát, ami természetesen érzelmileg rendkívül befolyásoló háttérindok, másfelől menet közben különböző pletykák keltek szárnyra belső körökben a jövővel kapcsolatban. A berkenyei súlyos vereségünk például emiatt keletkezett, hiszen amikor a lelátón meglátták Nagy Tibort és Hevesi Tamást, a bizonyítási vágytól égve begörcsöltek, és alulmúlták önmagukat. De végül átbeszéltük a dolgokat, hangsúlyoztam, még egyáltalán nincs vége a szezonnak, ideje rendezi a fejekben a gondolatokat, és rendkívüli módon örültem, hogy sikerült hatni rájuk. A tűz ekkor ismét feléledt bennük, és már nem is hunyt ki.

– Mi tart a csapat legfőbb értékének?

– Egyértelműen a közösséget. A mindenki egyért, egy mindenkiért szellemisége tökéletesen áthatotta a játékosainkat, és ez a zöld gyepen az edzéseken, mérkőzéseken, de az öltözőben és a magánéleti kapcsolatokban is kiváltképp megmutatkozott. Harcos, küzdő, és nem egyszer nagyszerű momentumokat mutató társaság volt a Balassagyarmati VSE gárdája.

– Hogyan tovább?

– Mivel az NB III.-ra nincs megfelelő edzői végzettségem, ezért a vezetők közölték, nem velem képzelik el a jövőt. Köszönök mindent, a fiúknak, a csapatvezetésnek, hogy ilyen kiváló idényt produkáltunk. Bajnokcsapat szakvezetőjének lenni mindig kiváltságos érzés, és örökre megmaradnak bennem ezek a legszebb pillanatok. Őszintén bízom benne, hogy a csapat magja együtt marad, és fontos erősítésekkel nem csak egy évük lesz a harmadosztályban. Motivált vagyok, de mérlegelnem kell. Szeretnék magasabb osztályban dolgozni még, de itt a testnevelő tanári munkám az érsekvadkerti általános iskolában, ott a három szép gyermekem, a feleségem, ezek a tényezők kihagyhatatlanok, ha előre tekintek.

A balassagyarmati együttes (sárgában) magabiztosan nyerte meg a bajnokságot
Fotó: Teknős Dominik / NMH

A számok tükrében a Balassagyarmati VSE együttese 2018–2019-ben

Alapszakasz

1. Balassagyarmat

20 16 4 0 55–7 52

Mérkőzésről mérkőzésre

1. forduló: Balassagyarmati VSE–Héhalom SE 6–0. 2.: Cered VSE–Balassagyarmati VSE 0–1. 3.: Balassagyarmati VSE–Érsekvadkert SE 5–0. 4.: Balassagyarmati VSE–Berkenye SE 1–1. 5.: Karancslapujtő KSE–Balassagyarmati VSE 2–4. 6.: Balassagyarmati VSE–Mátraterenye SE 3–0. 7.: Palotási SE–Balassagyarmati VSE 0–1. 8.: Balassagyarmati VSE–Szécsény VSE 1–0.

9.: szabadnapos. 10.: Balassagyarmati VSE–Rimóci SE 7–0. 11.: Pásztói SK–Balassagyarmati VSE 1–2. 12.: Héhalom SE–Balassagyarmati VSE 0–2. 13.: Balassagyarmati VSE–Cered VSE 4–1. 14.: Érsekvadkert SE–Balassagyarmati VSE 0–0. 15.: Berkenye SE–Balassagyarmati VSE 2–3.

16.: Balassagyarmati VSE–Karancslapujtő KSE 2–0. 17.: Mátraterenye SE– Balassagyarmati VSE 0–1. 18.: Balassagyarmati VSE–Palotási SE 0–0. 19.: Szécsény VSE–Balassagyarmati VSE 0–0. 20.: szabadnapos. 21.: Rimóci SE– Balassagyarmati VSE 0–5. 22.: Balassagyarmati VSE­–Pásztói SK 7–0.

Rájátszás, 1–4. helyért

1.: Mátraterenye SE–Balassagyarmati VSE 1–2. 2.: Balassagyarmati VSE–Cered VSE 0–0. 3.: Berkenye SE–Balassagyarmati VSE 4–1. 4.: Balassagyarmati VSE–Mátraterenye SE 6–0. 5.: Cered VSE–Balassagyarmati VSE 1–5. 6.: Balassagyarmati VSE–Berkenye SE 2–0.

Végeredmény

1. Balassagyarmat

26 20 5 1 71–13 65

Gólszerzők

17: Szita Bence. 7: Klinger Olivér Asztrik. 6: Ondrik Balázs, Kovács Kristóf. 5: Gyiró Máté, Kócsa Tamás Gergely. 4: Keresztes Gábor. 3: Gál Szilárd, Garda Géza, Molnár Tibor Markó. 2: Tóth Benjamin, Vekker Dávid, Pistyúr Zsolt. 1: Pistyúr Dávid, Rácz Dominik Versény, Vekker Dávid, Szalay Alex Miklós, Szatmári Patrik, Telek Martin.

Magyar Kupa, 2018–2019

Megyei selejtező, 1. forduló: Szécsény–Balassagyarmat 0–3. 2.: Unicum FC Mohora–Balassagyarmati VSE 1–9. 3.: Palotási SE–Balassagyarmati VSE 1–4. Országos főtábla. 64 közé jutásért: Schott Lukácsháza SE (Vas megye I.)–Balassagyarmati VSE 1–4. 32 közé jutásért: Balassagyarmati VSE–Taksony SE (NB III. Középcsoport) 1–3.

Nógrád Megyei Kupa

1. forduló: Nézsa–Balas­sagyarmati VSE 1–8. 2.: Unicum FC Mohora–Balassagyarmati VSE 0–0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában