ökölvívás

2019.07.09. 14:49

Megnyerte válogatott meccsét a tarjáni bokszoló

Sűrű napjai vannak a Salgótarjáni Boksz SE-t irányító Botos Tibornak.

B.L.

Oláh Géza keze a magasban a válogatott csapattalálkozón

Botos Tibor a minap két versenyzőjét is elindította Mezőkövesden, a Matyó Kupán. A 28 kilós Oláh Márk egy bemutató meccset vívhatott, amely során remek kombinációkat mutatott be, edzője szerint nagy tehetség, csupán az edzéseket kellene gyakrabban látogatnia. Kiváló ütemérzéke van a tarjáni fiatalembernek, viszont a meccs végére szemlátomást elfáradt.

Csapattársára, a 38,5 kilós Oláh Gézára komoly téttel bíró összecsapás várt, hiszen a győztes csatlakozhatott a serdülőválogatotthoz. A tarjáni harciasan kezdett és jól védekezett. Bár a meccs végére ő is elfáradt, egyhangú pontozással szerezte meg a nagyon fontos győzelmet.

Botos Tibor (álló sor bal szélén) és Oláh Géza (guggol, középen) is a válogatott sikeréért dolgozik

Ezzel tagja lett a korosztályos válogatottnak, a csapat Egerben vett részt egy összetartáson. Ennek végén rendezték meg a magyar–román csapattalálkozót, ahol Géza is kesztyűt húzhatott. Bár a második menetben egy kicsit belealudt a meccsbe, a harmadikban nagyszerű hajrát mutatott be és szerezte meg a győzelmet.

Az egri és tatai edzőtábor után így nagy eséllyel ő is meghívást kap majd a serdülő Európa-bajnokságra, amelyet idén a grúz fővárosban, Tbilisziben rendeznek majd meg.

Edzője, a serdülő- és juniorválogatottnál is edzőként segítő Botos Tibor szerint tanítványa jó úton halad a sikerek felé.

Oláh Géza keze a magasban a válogatott csapattalálkozón

Más siker is született

Egy másik salgótarjáni egyesület, a zagyvapálfalvai Oláh Box SE is érdekelt volt a Matyó Kupán. A 11 esztendős, 40 kilós Krupa Renátó mindhárom menetben irányította a küzdelmet, egyhangú pontozással szerezte meg a győzelmet.

– Igen ígéretes tehetség, sok edzés és gyakorlás vár még rá, technikailag és erőnlétileg is fejlődnie kell még. Készülünk tovább – értékelt edzője, Oláh Kálmán.

A 48 kilós serdülő, Bangó Nikolasz egy szoros mérkőzést vívott, amelynek végén a bírók az ellenfelének kezét emelték a magasba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában