címeres mez

2019.07.05. 14:10

Mag Viktória atlétikában is válogatott

Tájfutásban már címeres mezt ölthetett, vasárnap az atlétikai U20-as válogatott­viadalon 3000 méter vár Mag Viktóriára Győrben.

B.L.

Mag Viktória és edzője Sramkó Tibor

Forrás: nool

Fotós: B.L.

A Salgótarjáni Atlétikai Club kiválósága az idei fedett pályás ifjúsági bajnokságon 3000 méteren aranyjelvényes időeredménnyel országos bajnoki címet szerzett, de a mezei ob-król, és diákolimpiai döntőkről is van érme.

Nemrég az idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) bő keretébe is bekerült, bizonyítva, hogy a korosztályos válogatottnál is számolnak már vele.

Mag Viktória és edzője Sramkó Tibor
Fotó: B.L. / nool

A hét elején érkezett a hír, miszerint a vasárnapi U20-as válogatottviadalon a salgótarjáni lányra vár a 3000 méter. A győri megmérettetésen a hazaiakon kívül cseh, szlovén és szlovák atléták mérik majd össze képességeiket.

Bár Viki még csak ifista, a sérülések és a keddi Gyulai Memorial közelsége miatt Lengyák György, az utánpótlásért felelős referens fiatalabbakkal töltötte fel a juniorkeretet.

Viki nemrég bronzzal tért haza a korosztályos tájfutó-Európa-bajnokságról, így nem sok pihenése maradt a következő nagy megmérettetés előtt. Sramkó Tibor tanítványa szombaton Budapestről utazik a válogatottal Győrbe, a vasárnapi futását Csoma Ferenc, a közép-, és hosszútávfutásokért felelős referens felügyeli majd.

Közben hivatalossá vált az EYOF utazókerete is, amiből még kimaradt Mag Viktória neve, de biztosak lehetünk benne, hogy nem a győri lesz az utolsó válogatottsága.

Korábban egyébként ebben a szakágban Egri Balázs (SAC) volt korosztályos válogatott, míg hegyi futásban évről évre szerepelnek salgótarjáni futók.

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában