tájfutás

2019.07.27. 11:26

Fehérvári Dániel az egyetemi Eb-n szerepel

A sportág történetében első alkalommal rendezik meg az egyetemisták Európa-bajnokságát.

A viadalt a csehországi Olomoucban rendezik. A verseny érdekessége, hogy a többi világversennyel ellentétben a részvevők ezúttal nem hazájuk színeit, hanem az egyetemüket képviselik. A már javában zajló kontinensbajnokságon 19 ország 141 versenyzője szerepel. Hazánkból a Testnevelési Egyetem, a Műegyetem, az ELTE és a Miskolci Egyetem összesen 16 hallgatója nevezett, miközben a szintén magyar Boros Kitti egy németországi intézmény színeiben küzd a helyezésekért. Csütörtökön a sprintszámmal indult az Eb. A délelőtti selejtezőt Bouzov városában rendezték meg, míg a döntőt Mohelnicében.

A nőknél a cseh Tereza Janosikova nyerte meg a sprintversenyszámot, mögötte nagyszerű magyar sikerként Weiler Virág az ezüstérmes helyen végzett. A magyar női indulók közül Mantuano Eszter a 14., Sárközy Zsófia a 21., Vincze Rebeka a 25., Ratinland Zsófia a 34., Egei Petra a 36., Liszka Eszter a 47., Boros Kitti a 49., Dénes Réka az 55. helyen végzett. A férfiaknál a dobogó mindhárom fokán svájci tájfutó végzett.

A győztes Riccardo Rancan mögött Florian Attinger 7 másodperccel, Jannis Schonleber pedig 16 másodperccel lemaradva lett bronzérmes. A legjobb magyar Tugyi Levente 46 másodperc hátránnyal az előkelő 7. helyen ért célba. Mögötte Dalos Máté 21., a salgótarjáni Fehérvári Dániel a 30., Porgányi Márk 48., Miavecz Balázs 51., Magyar Tamás 54., Pintér Ábel 57., Korózs Attila 62. lett. A középtávú döntő pénteken volt.

A magyarok közül ezúttal is Weiler Virág érte el a legjobb helyezést, aki csupán 23 másodperccel maradt le a bronzérmes helyről, miközben Sárközy Zsófia is az előkelő 10. helyen zárt. Férfiversenyzőink közül Dalos Máté 11. helyen, míg a Testnevelési Egyetem színeit képviselő salgótarjáni Fehérvári Dániel a 37. helyen végzett.

Címkék#tájfutás

Ezek is érdekelhetik