Pásztó

2019.07.27. 11:24

Elkezdődött a sportpálya felújítása

Megkezdték a szakemberek a városi sportpálya korszerűsítését a közelmúltban. A fejlesztésre már igen nagy volt az igény a környékbeliek részéről.

T.–N. O.

Igény van a felújításra

Forrás: NMH

Fotós: L.B.

– Pár évvel ezelőtt elindult egy pályafejlesztés, de akkor a beruházás végül nem valósult meg. Addig volt egy használható, de rossz állapotú pálya, amely mostanra használhatatlanná vált – mondta el Farkas Attila, a város polgármestere.

Hozzátette: a közelmúltban azonban egy pályázatnak köszönhetően elkezdődött a sportpálya építése.

A városvezető arra is kitért, hogy nemrégiben gyomirtóval szórták le a területet, majd megkezdték a föld elhordását is.

Várhatóan augusztus közepén leterítik a gyepszőnyeget, amelyet követően 4-5 hét múlva lehet majd futballmérkőzést játszani rajta. A korszerűsítéshez jelentős önrésszel járult hozzá az önkormányzat, amelynek összege mintegy 25 millió forint.

– Bízom benne, hogy még idén ősszel átadjuk a sportcentrumot, ahol egyebek mellett új pálya, labdafogó háló és kis padok is lesznek. A jövőre tekintve pedig szeretnénk egy futópályát, hiszen korábban rengetegen jártak ide sportolni. Emellett egy másik pályázat által kondiparkot is kialakítunk majd, amely a tervek szerint idén ősszel készülhet el. Ezen túlmenően új névvel is gazdagodhat a sportcentrum, de ez egyelőre még titok – közölte a polgármester, aki reméli, hogy amikor elkészül a korszerűsítés, még többen igénybe veszik majd a pályát és a pásztói focicsapat is jól szerepelhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában