Hegyi futás

2019.07.08. 13:59

A nógrádi Pintér Norbert a középmezőnyben végzett

Az olaszországi Cortina d’Ampezzo kisvároska környékén, a Dolomitokban végigvezetett hegyi útvonalon, közel ötezer futó részvételével rendezték meg a napokban a Lavaredo Ultra Trail versenyt.

Pintér Norbert a célban

Az ITRA pontszerző verseny leghosszabb távján a futókra, 5800 méter szintkülönbség mellett, 120 km táv leküzdése várt. A világ legnagyobb tíz ultra trail versenye között nyilvántartott hegyifutó-eseményen Jobbágyiból ott volt Pintér Norbert teljesítménytúrázó-ultrafutó is, aki az elrajtolt 1816 versenyő közül a középmezőnyt jelentő 838. helyen, szintidőn belül teljesítette a nem mindennapi távot.

„A Mátra, illetve nekem a település melletti Nagy-hársas csúcsára való feljutás 25 percet vesz igénybe. Itt, Olaszországban a volt és leendő téli olimpia kisvárosa melletti Dolomitokban kijelölt 120 km-es táv közben volt, amikor háromórai időtartamban csak felfelé vezetett az útvonalunk, miközben a hőingadozások is komoly erőpróba elé állítottak bennünket.

Pintér Norbert a célban

Június 28-án 23 órakor tömegrajttal vágtunk neki a távnak. A frissítőpontokon nagyon jól jött a családi segítség. A táv felétől már meglepően jól haladtam, amikor jött a holtponton való átesés, amely egy félórás lazításos-gyúrásos kényszerpihenővel is párosult. Ezt követően már nem volt különösebb gondom a haladással, és nagyon örülök annak, hogy újoncként én is szintidőn belül tudtam teljesíteni az ultra trail útvonalát. Jövőre szeretnék újra ezen a világeseményen részt venni, ezzel együtt megjavítani az idei teljesítési időmet.

Terveim között szerepel az ultra trail versenyzés népszerűsítése, hisz ez a sportág nemcsak fizikai, hanem szellemi igénybevételt is jelent, amely később komoly állóképességet jelent a szervezet számára.” – mondta Pintér Norbert.

Pásztói járásból korábban a szarvasgedei Kurunczi Nándor teljesítette elsőként szintidőn belül az olaszországi ultra trail verseny távját, másodikként ez Pintér Norbertnek sikerült.

Lavaredo Ultra trail, Cortina d’ Ampezzo. Táv: 120 km (1816 induló): 1. Tollefson Tim (Amerikai Egyesület Államok) 12:18,41… 838. Pintér Norbert (Jobbágyi) 25:07,34 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában