teqball

2019.07.24. 13:53

A gyarmati Dózsában tartották a sportág bemutatóját

Különleges, ma még gyermekcipőben járó, de kétségkívül egyre népszerűbb sportág bemutatóját tartották az elmúlt hétvégén a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola tornatermében. A teqball szakágnak szűkebb pátriánkban is egyre több hódolója akad.

Hegedűs Henrik

Bányik Csaba gyakorlott mozdulatokat mutatott be a pingpongasztal felett

Forrás: NMH

Fotós: L.B.

Aki először látja, mi is voltaképpen ez a formáció, igencsak elámul. A teqball egyfajta furcsa keveréke az asztalitenisznek, a lábtenisznek és a labdarúgásnak. A játékszer kevélyen pattog a pingpongasztalon, a bátor vállalkozók macskaügyességgel kezelik le és ívelik át a háló túloldalára a labdát. Aki jobban járatos a lábteniszben, könnyebben elsajátíthatja a mozdulatokat. A lényeg: legfeljebb három érintésből kell átjuttatni a labdát az ellenfél térfelére, lehetőleg úgy, hogy azt ne tudják már fogadni.

Bányik Csaba gyakorlott mozdulatokat mutatott be a pingpongasztal felett
Fotó: L.B. / NMH

A vasárnapi eseményre kilenc páros fogadta el a szervezők meghívását. Jöttek versenyzők Szécsényből, Érsekvadkertről, Budapestről, és persze az Ipoly-parti városból is.

A selejtezők három, hármas csoportban zajlottak, innen az első két helyezettek jutottak be a középdöntőbe, majd az újabb csoportelsők játszották a finálét.

Az érdeklődők igen színvonalas csatákat láthattak, a gyakorlott lábteniszesek hamar megbirkóztak a szűkebb játéktérből fakadó feladatokkal. A középdöntők szünetében pedig világklasszis magyar teqball-kiválóságok, Blázsovics Ádám és Bányik Csaba világkupa-ezüstérmesek tárták elő kivételes képességeiket. A díjakat Gattyán György, a Phoneix Teqball Academy elnöke adta át.

A bemutató versenyt végül Horváth Martin és Bajor Gábor nyerte, megelőzve Janicsek Zsanett és Korcsogh János duóját, míg a bronzérmet a Holman József-Szatmári Patrik kettős érdemelte ki.

Címkék#teqball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában