kosárlabda

2019.05.19. 10:03

Szépen csillog az ezüstérem a Beszterce csapatánál

Budaörsön rendezték meg a napokban a Pest megyei férfijunior-kosárlabdabajnokság négyes döntőjét. Az már a tavasz folyamán eldőlt, hogy a Beszterce KK biztos résztvevője lesz a finálénak, hiszen a salgótarjáni fiatalok az idény során egyedül a szentendrei csapattól szenvedtek vereséget.

Az első mérkőzésen a torna favoritjának számító Szentendrei KSE, a papírforma szerint, meggyőző fölénnyel győzött a kunszentmiklósi Miklósi KékRókák ellen. A másik elődöntőben ugyan előzetesen jóval nagyobb csatára volt kilátás, ám a négycsapatos fináléba másodikként bejutó Beszterce KK egy kisebb első negyedbeli megingás után végül meggyőző játékkal, közel harmincpontos különbséggel bizonyult jobbnak a harmadik kiemelt Gödi SE együttesénél.

A Soós Gábor-Szabó Zoltán edzőpáros kiváló taktikával küldte csatába tanítványait a bajnoki cím sorsáról döntő mérkőzésen, aminek köszönhetően az esélyesebb szentendrei alakulat nem tudott megnyugtató előnyre szert tenni. A besztercés fiatalok folyamatosan riválisuk nyomában loholtak és egy-egy megingást kihasználva az utolsó negyedre három pontra is felzárkóztak. Ennél közelebb azonban már nem tudtak kerülni, így 72–62-es győzelmével a Szentendrei KSE lett a Pest megyei juniorbajnokság idei aranyérmese.

A Beszterce KK ezüstérmes csapata

Soós Gábor, a Beszterce KK edzője: – A döntőben mindvégig nagyon színvonalas, izgalmas, fordulatos küzdelmet vívtunk a jó erőkből álló szentendrei csapattal. A kosarak felváltva estek, hárompontosra sokszor hárompontos volt a válasz. Még az utolsó negyedben is volt esélyünk a győzelemre, s bár végül alulmaradtunk, emelt fővel, büszkén vehettük át a második helyezésért járó ezüstérmeket. Azt gondolom, egyáltalán nem kell szégyenkeznünk idei teljesítményünk miatt, nagyon eredményes szezont tudhatunk magunk mögött, melynek során sokat fejlődtünk, egyénileg és csapatszinten is. Gratulálok minden játékosunknak, és külön is Géczi Róbertnek, akit a négyes döntő legjobb ötösébe is beválasztottak.

A négyes döntő eredményei

Elődöntő: Szentendrei KSE–Miklósi KékRókák SE 85–35, Beszterce KK–Gödi SE 82–47. 3. helyért: Miklósi KékRókák SE–Gödi SE 70–64. Döntő: Szentendrei KSE–Beszterce KK 72–62.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik