sportműsor

2019.04.12. 09:30

Izgalmas meccsek várnak ránk a hétvégén

Összegyüjtöttük a a hétvége legfontosabb sporteseményeit.

nool.hu

Az SBTC (feketében) a legutóbbi fordulóban hazai pályán kikapott a Jászberény ellen

Forrás: N.M.H.

Fotó: Ladóczki Balázs

Labdarúgás

NB III., Keleti csoport,

23. forduló

Az SBTC (feketében) a legutóbbi fordulóban hazai pályán kikapott a Jászberény ellen
Fotó: Ladóczki Balázs / N.M.H.

SBTC (16.)–Putnok FC (5.)

Mint már megírtuk, a héten történtek változások SBTC háza táján. Közös megegyezéssel szerződést bontottak Vágó Attila vezetőedzővel. Helyére Rubint Richárd került, aki eddig a Stécé utánpótlásában vállalt szerepelt, valamint a felnőttcsapat játékosa jelenleg is. A szlovákiai szakember vasárnap a Putnok ellen debütál a kispadon. Nem lesz egyszerű dolga, de bízunk benne, hogy fel tudja rázni a társaságot, hiszen nagyon kellenének a pontok a fekete-fehér alakulatnak. A készülő keretben a csütörtöki edzésen Végh Norbert kézsérülést szenvedett, így valószínű, hogy Megyeri Gábor foglalja el a helyét. Továbbra is sérült Bata Gábor, míg Sárközi Tamásnak lejárt az eltiltása.

Sportműsor

szombat

Labdarúgás Megyei I. osztály: Szécsény VSE–Mátraterenye SE, v.: Lucián J.; Pásztói SK–Érsekvadkert SE, v.: Pap I.; Berkenye SE–Palotási SE, v.: Szakal T., 16.30 óra.

Megyei II. osztály. Keleti csoport: Jobbágyi HSE–Zagyvarónai SE, Mihálygerge SE–Kálló SE, 16.30 óra.

Megyei II. osztály. Nyugati csoport: Diósjenő SE–Szügy SE, Unicum FC Mohora–Szent Imre DSE Balassagyarmat, 16.30 óra.

Kosárlabda NB I/B, férfiak, Zöld csoport. Negyeddöntő, 1. mérkőzés: Salgótarjáni KSE–Újpest-Megyeri Tigrisek, Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 18 óra.

Vasárnap

Labdarúgás NB III. Keleti csoport: Salgótarjáni BTC–Putnok FC, Szojka Ferenc Stadion, v.: Jakab G. (Schweighardt D., Rózsa D.), 16 óra.

Megyei I. osztály: Rimóci SE–Balassagyarmati VSE, v.: Gecse Z.; Héhalom SE–Cered VSE, v.: Kis Zs., 16.30 óra.

Megyei II. osztály. Keleti csoport: Építők KC–SK Karancsberény, 11 óra; Tari Szabadidős Egyesület–Bátonyterenyei TC, Kazár KSE–Bujáki SC, Kisterenyei SE–Mátraverebély-Szentút SE, 16.30 óra.

Megyei II. osztály. Nyugati csoport: Bánk SE–Őrhalom SE, Nagyoroszi HBB SE–Szendehely FC, Nógrádsáp SE–Rétság VSE, 16.30 óra.

Megyei III. osztály. Keleti csoport: Cserhát TSE Felsőtold–Mátramindszent SE, Karancs United SE–Csitár SE, Ludányhalászi SE–Karancsalja MSE, Vanyarc KSE–Nógrádmarcal SE, 16.30 óra.

Megyei III. osztály. Nyugati csoport: Legénd SE–Romhány SE, Érsekvadkert SE II.–Kétbodony SE, Felsőpetény SE–Tereske KSE, Szondy SE Hont–Ősagárd LK, Keszeg SE–Patak SE, Nézsa SE–Ipolyszög SE, 16.30 óra.

Női kispályás megyebajnokság. 6. forduló: Buják, 9 óra.

Kézilabda NB II. Északi csoport, nők: Solymári SC–Salgótarjáni Strandépítők KC, 12 óra.

Megyei I. osztály,

21. forduló

Szécsény VSE (4.)–Mátraterenye SE (3.)

A Szécsény legutóbb vereséget szenvedett Karancslapujtőn, míg a Mátraterenye hazai pályán nyert a Palotás ellen. Küzdelmes meccs várható, ahol bármilyen eredmény előfordulhat.

Pásztói SK (8.)–Érsekvadkert SE (10.)

A Pásztó ősszel 2–1-re nyert Érsekvadkerten. Ezzel az eredménnyel valószínű, hogy most is kiegyeznének, de ehhez bizonyára lesz egy-két szavuk a vendégeknek is.

Berkenye SE (2.)–Palotási SE (7.)

Ha a Berkenye hozni tudja a legutóbbi formáját, akkor begyűjtheti a három a pontot a Palotás ellen.

Rimóci SE (11.) –Balassagyarmati VSE (1.)

A találkozó egyértelmű esélyese az éllovas Balassagyarmat, annak ellenére, hogy a legutóbbi két fellépésükön döntetlent játszottak. Persze, a hazaiak biztosan megpróbálják megnehezíteni a dolgukat.

Héhalom SE (9.)–Cered VSE (6.)

A Héhalom mérlege tavasszal egy győzelem, két döntetlen és egy vereség, míg a Cered egy győzelem mellett három döntetlent ért el. A két csapatot tíz pont választja el. Valamivel a vendégek az esélyesebbek, de ezt a pályán be is kell bizonyítaniuk.

Szabadnapos: Karancslapujtő KSE.

Kosárlabda

Két vereséggel zárta a csoportkört a végül negyedikként befutó tarjáni együttes, amely a Baja elleni, hazai kisiklást követően az Újpest elleni alapszakaszzárón is elvérzett. Utóbbi fiaskóért azonban máris revansot vehetnek a megyeszékhelyiek, lévén a rájátszás első fordulójában a Surmann testvérek vezette lila-fehér gárda lesz a mieink ellenfele. Az egyik fél második sikéréig tartó párharc első mérkőzését szombaton 18 órától játsszák a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban.

– A sors iróniája, hogy azzal a csapattal folytatjuk, amelyikkel az alapszakaszt befejeztük, így azt gondolom, nagy meglepetést nem kellene, hogy okozzanak nekünk – tudtuk meg Dániel Tamástól, az SKSE klubmenedzserétől. – A rájátszás első mérkőzése mindig kiemelten fontos, mert ebből lehet látni, hogy milyen állapotban van a csapat, mennyire sikerre éhes és mennyire akarja elérni azt a célt, amit még év elején kitűzött maga elé. Ellenfelünk annak ellenére, hogy újoncként került az NB I/B-be, egész szépen helytállt, mert viszonylag jó szerkezettel rendelkezik és rutinnal is meg van áldva. Talán egy kicsit rövid a padjuk, ezért fizikálisan nehezebben viselik a terhelést. A mi taktikánk éppen ezért nem lehet más, mint hogy teljes erőbedobással és maximális harcossággal lépjünk pályára, és negyven percig olyan tempót diktálunk, amit nem bírhat végig egy ellenfél sem.

A tarjániak (fehérben) számára egy, a Baja ellenihez hasonló „baleset” most nem fér bele, Fotó: Bakos László / N.M.H.

Dániel Tamás hozzátette, bár az esetleges harmadik összecsapásnak ismét Salgótarján adhatna otthont, szeretné, ha együttese már a szerdai, fővárosi visszavágón lezárná a párharcot.

– Persze azzal tisztában vagyok, hogy ebbe az Újpestnek is lesz még beleszólása – folytatta a sportvezető. – Ők is tudják, hogy egyetlen esélyük, ha valamivel meg tudnak lepni minket, ki tudnak zökkenteni a megszokott játékunkból, zavart okoznak, és esetleg megint leblokkolunk, mint tettük azt a Baja ellen. Illúzióink ne legyenek, mindent el fognak követni, hogy bravúrt érjenek el, ezért hangsúlyozom, nekünk mindenre fel kell készülnünk. A vendégcsapatban vannak olyan játékosok, akik semmitől nem riadnak vissza, de nekünk a saját játékunkat kell játszani az első pillanattól kezdve, és úgy kell harcolnunk, hogy az ellenfeleink is lássák, velünk számolni kell.

Kézilabda

A női NB II. Északi csoportjában szereplő Salgótarjáni Strandépítők KC csapata a 19. fordulóban a Solymár otthonában lép pályára.

Solymári SC (12.)–Salgótarjáni

Strandépítők KC (6.)

Guricsné Horváth Beáta, a Strandépítők KC edzője: – Hazai pályán nagyon nehezen tudtunk nyerni a leendő ellenfelünk ellen. Jó játékosállománnyal rendelkezik a Solymár, van két nagyon eredményes átlövőjük. A támadójátékunknak és a védekezésünknek is fel kell javulnia és hatékonyan kell működnie ahhoz, hogy esélyünk legyen a mérkőzésen.

A készülő keret: Csiki Andrea, Dóczi Réka, Szalai Réka (kapusok), Bobál Dorina, Bozó Dalma, Bozó Fanni, Csaba Alexa, Dénes Sára, Garamvölgyi Eszter, Golyán Barbara, Gyetvai Klaudia, Karvaj Melánia, Kisbalázs Dóra, Kovács Bernadett, Kozma Petra, Kőházi Noémi, Maró Vanda, Nagy Petra, Ponyi Anita. Szabó Evelin, Vigh Viktória (mezőny­játékosok).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában