diáksport

2019.04.28. 10:23

Bontogatja szárnyait Szécsényben a kézilabda

Borda Tamás a Páter Bárkányi János Katolikus Általános Iskola és Gimnázium igazgatóhelyettese, testnevelő tanára azt mondta, céljuk, hogy a labdarúgás, kosárlabda mellett a kézilabdázás is bekerüljön az iskola sportprogramjába.

Szenográdi Ferenc

Örömmel vették, amikor felkereste őket Németh András a magyar kézilabda sportág volt szövetségi kapitánya. Elmondta, hogy Vácon kézilabda-akadémiát alapít. Erre utánpótlást nevelő iskolákat keres. Stayer László, Szécsény város polgármesterével, az iskola igazgatójával Szenográdi Tamással és az intézmény testnevelőivel történt egyeztetést követően úgy döntöttek, hogy csatlakoznak az elképzeléshez. Az iskolában elkezdődött a szervezés.

Az elmúlt tanévben, Váci Dunakanyar Kézilabda Akadémia néven két csapattal vettek részt a bajnokságban, pontosabban a tornákon. Jelenleg három csapattal szerepelnek. Az iskolában a kilencévesekkel Kovács Mária, a tízévesekkel Borda Tamás és Lőrik István foglalkozik, az 5–6. osztályosok edzője ugyancsak Kovács Mária.

Az iskolában heti két alkalommal tartanak edzést, havonta részt vesznek a tornákon, ahol nem a győzelmen, a játékon van a hangsúly, az eredményeket nem is jegyzik. Borda Tamás azt mondta, elég távolra kell utazniuk, Tápiószele, Szentendre, Dömsöd, Cegléd, Vác, stb. Szécsényben jelenleg nincs megfelelő tornacsarnok, így nem rendezhetnek tornát. Örülnek, hogy elkezdődött az iskolájuk bővítése, ahol egy tornacsarnok is fel fog épülni, így helyben is tarthatnak mérkőzéseket.

A céljuk kettős. Egyfelől a tehetséges, szorgalmas kézilabda iránt érdeklődő fiatalok nyolcadik osztály után a váci kézilabda-akadémián folytathatják tovább tanulmányaikat. A másik, azokból, akik Szécsényben maradnak, megalakulhat a város kézilabdacsapata, amely részt vehet a bajnokságban. Minden remény megvan arra, hogy Szécsénynek legyen a bajnokságban részt vevő kézilabdacsapata is.

Címkék#kézilabda
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában