boksz

2019.02.12. 14:59

Két versenyen is ringbe szálltak az Oláh Box SE ökölvívói

A közelmúltban két versenyen is ringbe szálltak a Zagyvapálfalvai Oláh Box SE versenyzői, akik érmekkel hálálták meg a ­bizalmat edzőjüknek, Oláh Kálmánnak.

Az észak-magyarországi régió bokszversenyén, Egerben a klub két fiatalja vett részt. Krupa Renátó és Horvát Alajos a 10–11 évesek mezőnyében volt érdekelt, ahol mindketten jól teljesítettek. Renátót dicséret illeti, hiszen harcolt mindvégig, irányította ellenfelét és ezzel megérdemelten aranyérmet szerzett.

– Úgy érzem, hogy jó úton járunk és a közeljövőben szeretnék minél több fiatalt elindítani ebben a korcsoportban. Az edzőtermünkben sok 10 és 11 éves lány és fiú jár, de még több támogatásra lenne szükségünk, hogy eljuthassunk a versenyekre – mondta Oláh Kálmán.

A klub növendékei a Szikszón megrendezett XIXO Ice Tea Kupán is szorítóba léptek. A tornára határon túli versenyzők is érkeztek, román és szlovák nemzetiségű ökölvívók is kesztyűt húztak a megmérettetésen. A rendezvényen a Zagyvapálfalvai Oláh Box SE négy ökölvívója vett részt. Sőregi Gábor nehézsúlyú felnőtt kategóriában ellenfelével szemben szoros küzdelemben alulmaradt, végül ezüstéremmel távozott. Bangó Mirella női ifjúsági kategóriában indult, amely mérkőzésen vereséget szenvedett.

– Serdülő ökölvívónk, a kétszeres régiós aranyérmes Bangó Nikolasz. Nagyon eredményesen bokszolt és döntő fölénnyel verte ellenfelét a 48 kilogrammosok között. Danyi Patrik szintén serdülő korcsoportban mérette meg magát. Ellenfelét az első menettől irányította és elsöprő fölénnyel győzött, amellyel kiérdemelte az aranyérmet. Készülünk a további versenyeinkre, szeretnénk hasonlóan sikeres eredményeket elérni a megyeszékhely számára – zárta gondolatait Oláh Kálmán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában