atlétika

2019.01.31. 14:54

Jeges aszfalton készülnek a Salgótarjáni AC versenyzői

Bár a felkészülési körülményeik nem segítik a téli versenyzésüket, a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) aktívan részt vesz a fedett pályás szezonban.

B.L.

Mint arról korábban beszámoltunk, nemrég Mag Viktória elsőéves ifistaként tudott Budapest-bajnokságot nyerni élete első fedett pályás versenyén. Tette mindezt úgy, hogy az egész megyében nincs olyan futófolyosó, ahol a havas, jeges időben készülni lehetne.

A klub célja mégis az, hogy valamennyi korcsoportban elindítja a legjobbjait a fedett pályás országos bajnokságokon. Az eredmény mellett ugyanis a felkészülés fontos része lehet egy-egy verseny.

A hétvégén a legfiatalabbak, azaz az újoncok (13 évesek) országos bajnokságát rendezték, ahol Tóth Barbara szintén első fedett pályás versenyén indulhatott a fővárosi BOM-csarnokban. Szuhán Attila tanítványának a rutinszerzés szempontjából is fontos volt a verseny, végül a 12. helyen ért célba 2000 méteren.

Tóth Barbara (SAC, 191-essel) helytállt az újoncbajnokságon

A nyílt futamokban volt érdekelt – a tavalyi fedett pályás szezonban bajnoki érmet szerző – Kovács Gyöngyvirág, akire a következő hétvégén vár majd az serdülő-ob (14–15 évesek), ahol két számban is érdekelt lesz. Rajta kívül két másik SAC-os is a bajnoki helyezésekért száll majd harcba.

Az újoncbajnokság 24 versenyszámának aranyérmein egyébként 15 szakosztály osztozott, a legtöbbet a GEAC ifjú atlétái vihettek haza, a gödöllőiek négy első helyet szereztek a két nap során.

A SAC-os eredmények.

Újoncbajnokság. Lányok. 2000 méter (18 induló): 12. Tóth Barbara 7:52,00 perc.

Nyílt futam, női 3000 méter (11): 11. Kovács Gyöngyvirág 5:28,57.

Címkék#atlétika
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!