Labdarúgás

2019.01.31. 14:58

Eddig teljesítették a célkitűzést Mátraterenyén

A megyei I. osztályban újonc Mátraterenye SE eddig az elvárásoknak megfelelően szerepelt, hiszen az ötödik helyen végzett az őszi pontvadászatban. A szereplésről és az elkövetkező feladatokról Romhányi Tamást kérdeztük, aki 2018 júliusától játékos-edzőként van a csapat mellett.

Balogh Tibor

– Milyen célokat jelöltél meg a csapat számára a szezon elején?

– A célunk egy szerethető csapat kialakítása volt, amely bárkivel felveszi a versenyt és próbál minél eredményesebb lenni. Az 5–8. hely egyikének elérését tűztük ki magunk elé, de én személy szerint szerettem volna bekerülni az első négybe. Eddig teljesítette a csapat, amit elvártunk, de messze még a bajnokság vége. Nagyon nehéz tavasz elé nézünk.

A Mátraterenye (fehérben) hazai pályán küzdelmes mérkőzésen maradt alul a Szécsény ellen
Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

– Minek tulajdonítod az együttes eredményes szereplését?

– Az előző évad megyei II. osztályú bajnokcsapat magját egyben tartottuk, és még sikerült pár remek képességű labdarúgót igazolni, akik jól beilleszkedtek. Emellett a játékosok vevők voltak a sok munkára. A megyei viszonyokhoz képest nagyon jó az edzéslátogatottság, átlagban 10–12 fővel tudtunk dolgozni, aminek sokszor meg is volt az eredménye!

– Voltak-e problémák a bajnokság folyamán?

– Egy rövidebb időszak, amikor hadilábon álltunk a góllövéssel, és így az eredmények is elmaradtak. Bár ebben az időszakban sikerült két komoly csapattal is remiznünk. A Berkenye és Karancslapujtő ellen is bebizonyította a gárda, hogy van tartása.

– Mely játékstílus volt a legjellemzőbb az együttesre?

– Hazai pályán próbáltunk mindig támadólag fellépni, úgy érzem ez sokszor jól sikerült. Nagyon imponáló az otthoni mérleg. Viszont idegenben pont az ellenkezője. Vendégségben rengeteg gólt kaptunk, támadójátékunk is rendre gyengébb volt mint odahaza. Én a 4-3-3-as hadrendet preferálom, így is játszottunk mindig, kivéve ha a sérülések ezt nem tették lehetővé.

– Kikkel voltál elégedett, illetve mely játékostól vártál többet?

– Nem szeretnék kiemelni senkit. Voltak remek teljesítmények, de akadtak olyan játékosok is, akiktől sokkal többet vártam.

– Melyik csapatrész nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt?

– Úgy gondolom a középpályán tudtunk mindig egy jó átlagot hozni. A támadóink volt amikor őrületbe kergették az ellenfelek védőit, de voltak gyengébb periódusok. A védőknél szintén ezt lehetett tapasztalni. Otthon nagyon masszív volt a hátsó alakzat, idegenben viszont átjáróház.

– Kik alkották a csapat tagjait?

– Kotroczó Ádám, Kuris Attila (kapusok), Bartha Krisztián, Pál Gergő, Bujtár Tamás, Pál András, Dániel Zoltán, Adorján Zalán, Romhányi Tamás, Stark János, Lengyel Dávid, Komka Tamás, Nágel Gergely, Horváth Szabolcs, Kisbali Gábor, Toronyi László, Molnár Gábor József, Babka Tamás, Novota Zoltán, Miklós Martin, Török Ádám Radamesz, Domán Richárd László (mezőnyjátékosok).

– Mikor kezdtétek a felkészülést, mik lesznek a fő feladatok?

– A munkát január 22-én kezdtük meg. Heti három edzéssel készülünk, és lekötöttünk öt edzőmeccset is. Két fő feladat elé nézünk. Az egyik, hogy jó erőállapotban legyünk a bajnoki rajtig, a másik pedig, hogy megszilárdítsuk a hátsó alakzatunkat.

A számok tükrében

5. Mátraterenye 14 6 4 4 34-2622

Mérkőzésről mérkőzésre

1.: Mátraterenye SE–Rimóc SE 6–1. 2.: Pásztói SK–Mátraterenye SE 3–3. 3.: Mátraterenye SE–Héhalom SE 2–1. 4.: Cered VSE–Mátraterenye SE 5–1. 5.: Mátraterenye SE–Érsekvadkert SE 5–0. 6.: Balassagyarmati VSE–Mátraterenye SE 3–0. 7.: Mátraterenye SE–Karancslapujtő KSE 0–0. 8.: Mátraterenye SE–Berkenye SE 2–2. 9.: Palotási SE–Mátraterenye SE 1–1. 10.: Mátraterenye SE–Szécsény VSE 0–1. 11.: szabadnapos. 12.: Rimóci SE–Mátraterenye SE 2–5, 13.: Mátraterenye SE–Pásztói SK 2–0. 14.: Héhalom SE–Mátraterenye SE 6–4. 15.: Mátraterenye SE–Cered VSE 3–1.

Gólszerzők: 8 gólos: Pál Gergő. 6.: Kisbali Gábor. 5: Romhányi Tamás. 4: Bartha Krisztián. 2: Bujtár Tamás, Molnár Gábor, Novota Zoltán. 1: Adorján Zalán, Domán Richárd László, Lengyel Dávid, Miklós Martin. 1 öngól: Hadrik Dávid (9. forduló, Palotás).

Magyar Kupa, 2018–2019 Megyei selejtező, 1. forduló: Mátraterenye–Cered 4–2. 2.: Héhalom SE–Mátraterenye SE 1–5. 3.: Berkenye SE–Mátraterenye SE 2–0.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!