sakk

2019.01.16. 17:02

Döntetlent hozott a megyei rangadó

Egerben rendezték meg a napokban a Heves megyei csapatbajnokság 3-4. fordulóját.

B.L.

Délelőtt a még létező két nógrádi csapat mérkőzött meg egymással. A megyei sakk helyzetét jól tükrözte a két csapat összeállítási gondja. A salgótarjániak öt ifjúsági korú játékossal, míg a pásztóiak csak kilenc fővel kezdték a meccset. Bár voltak gyors döntetlenek is, zömében küzdelmes partik zajlottak. Az első táblán Görcsi Gábor FIDE-mester a délelőtt legszebb partijában lépésről lépésre került előnybe az idei megyei egyéni bajnok Lengyel László ellen, leszorította ellenfele tisztjeit, s a béklyóból nem volt menekvés rutinos ellenlábasának. A vége 5–5 lett, de nem az a barátságos fajta.

Délután az Eger minden táblán magasabb értékszámú játékossal rendelkezett, mint a tarjániak, így magabiztos győzelmet arattak. A pásztóiak legyőzték a Hatvan gárdáját. Az 5-6. fordulót január 20-án rendezik meg.

Nógrádi eredmények

Salgótarjáni TSE–Pásztói SE 5–5. Részletes eredmények: FM Görcsi Gábor–Lengyel László 1–0, Kovács Dániel–Koltányi Imre 0,5–0,5, Szabó Ervin–Lengyel István 0–1, Lenkó Csaba–Hovanecz László 0,5–0,5, Kutas Balázs–Tódor Sándor 0,5–0,5, Patai József–Baranyi Pál (játék nélkül), Bíró Máté–Nagy Zsolt 1–0, Kovács Veronika–Szabó Bertalan 0–1, Vágvölgyi Ádám–Vajda Anna 0,5–0,5, Fenyő Blanka–Bartus Natália 0-1.

Salgótarjáni TSE–Egri SRSK 3–7

Nyert: Szabó Ervin. Döntetlen: Görcsi Gábor, Lenkó Csaba, Kutas Balázs, Patai József.

Pásztói SE–Hatvani SK 7–3

Nyert: Koltányi Imre, Lengyel István, Hovanecz László, Szabó Bertalan, Vajda Anna, Bartus Natália. Döntetlen: Lengyel László és Tódor ­Sándor.

A bajnokság állása a negyedik forduló után:

1. Füzesabony SC 34 pont, 2. Egri SRSK 30, 3. Pétervására SE 29,5, 4. Pásztói SE 19,5, 5. BM Heves SE 19, 6. Andornaktálya SE II. 17, 7. Egri Vasas SE 15,5, 8. Salgótarjáni TSE 15,5, 9. Hatvani SK 14,5, 10. Maklári SE 5,5.

Címkék#sakk
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!