Szurkoljunk együtt!

2018.11.16. 08:19

Minden NB-s csapatunk itthon játszik – sportműsor

Focistáink, kéziseink és kosarasaink is hazai pályán szállnak harcba a pontokért, mutatjuk, kiknek mikor szurkolhatunk!

NMH összeállítás

A tarjáni gárdától (fehérben) bravúr kell a sikerhez, Fotó: B. L.

Labdarúgás

Pásztói SK (7.)–Palotási SE (8.)

A Pásztó a legutóbbi fordulóban kikapott Mátraterenyén, míg a kispadon debütáló Jele Zoltán irányításával a Palotás hét meccs után érezte meg újra a győzelem ízét a Rimóc ellen. A találkozó érdekessége, hogy a két csapat edzője jó barátságban van. Így bizonyára nagy taktikai csatára van kilátás a Mátraszőlősön rendezendő mérkőzésen.

Sportműsor

Szombat

Labdarúgás NB III. Keleti csoport: SBTC–DEAC, Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 13 óra.

Megyei I. osztály: Pásztói SK–Palotási SE, Cered VSE–Karancslapujtő KSE, 13 óra.

Megyei II. osztály. Nyugati csoport: Rétság VSE–Nógrádsáp SE, Őrhalom SE–Szent Imre DSE, Szügy–Magyargéc SE, 13 óra.

Kosárlabda NB I. B, Zöld-csoport, férfiak: Salgótarjáni KSE–Concordia Motax-Pápai KC, Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 18 óra.

Kézilabda NB I. B, Keleti csoport, férfiak: Balassagyarmati Kábel SE–Orosházi FKSE-LINAMAR, Balassagyarmati Városi Sportcsarnok, 18 óra.

Vasárnap

Labdarúgás Megyei I. osztály: Rimóci SE–Szécsény VSE, Héhalom SE Mátraterenye SE, Érsekvadkert SE–Balassagyarmati VSE, 13 óra.

Megyei II. osztály. Nyugati csoport: Nőtincs SE–Szendehely FC, Nagyoroszi HBB SE–Varsány SE, 13 óra.

Megyei III. osztály. Keleti csoport: Egyházasdengeleg FE–Vanyarc KSE, 13.30 óra.

Megyei III. osztály. Nyugati csoport: Keszegi SE–Érsekvadkert SE II., Tolmács SE–Nézsa SE, Legéndi SE–Szondy SE Hont, Felsőpetény SE–KSE Becske, Tereske KSE–Romhány SE, Ősagárd LK–Ipolyszögi SE, Erdőkürt SK–Patak SE, 13 óra.

Kézilabda NB II. Északi csoport, nők: Strandépítők KC–Solymári SC, 14 óra. NB II. Északkeleti csoport, férfiak: Strandépítők KC–Kazincbarcikai KSE, Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 16 óra.

– A negyedik fordulóban vetted át a csapat irányítását. Az azóta lejátszott kilenc meccsen 15 pontot szerzett a csapat. Miként értékeled az eddigi teljesítményt? – kérdeztük elsőként Pisák Józsefet a Pásztó edzőjét, aki egyben az egyesület elnökhelyettese is.

– A harmadik fordulót követően kényszerhelyzetbe került csapatunk, egyesületünk. A házon belüli megoldás mellett döntöttünk. Átbeszéltük a fiúkkal, hogy miben kell változni, ezek alapján dolgozunk azóta is, többnyire sikerrel. Összességében elégedett vagyok az eddigi eredményekkel.

– Tervezel még majd változást?

– Változtattunk a felállási formán, mentálisan helyre kerültek a dolgaink. Mindenki motivált, sikerre éhes lett. További módosításokat nem tervezek, mert sok lehetőség nincs rá, csak majd a téli szünetben.

– Következik a Palotás, amelytől ősszel a harmadik fordulóban 6–0-ra kikapott az együttes. Mit vársz a mérkőzéstől?

– Személy szerint jó viszonyt ápolok a palotási egyesület vezetőivel, játékosaival. Minden csapat életében van egy „rövidzárlat”, nekünk ez az őszi 6–0 volt, túltettük már magunkat rajta, de nagyon várjuk, hogy visszavágjunk a súlyos vereségért. Ezek a meccsek mindig presztízsjelleget öltenek, a dél-nógrádi rangadón mindent meg fogunk tenni, hogy megszerezzük a három pontot. Tehát a mérkőzésen hazai győzelmet várok. Jele Zolinak sok sikert kívánok a további meccseiken, de most rossz házigazda szeretnék lenni!

A várható kezdő csapat: Csuka – Molnár B., Holtner, Kelemen, Békési – Oláh, Molnár M., Csépe R., Zámbó – Csépe I., Kuji.

– Örültünk a hétvégén a Rimóc elleni győzelemnek, de a helyzetkihasználásunk nagyon gyenge volt kezdte Jele Zoltán, a Palotás edzője – Remélem a hátralévő két meccsen ezen tudunk majd javítani. A Pásztó elleni rangadón nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, mivel a hazaiak biztosan vissza akarnak vágni az ősszel elszenvedett 6–0-s vereségért. Bízom benne, hogy a találkozó a futballról fog szólni, és nem az indulatokról. Az ellenfél edzője az egyik legjobb barátom, remélem és bízva a csapatban a mérkőzés végén ő fog gratulálni. Hajrá Palotás!

A várható kezdő csapat: Dankó – Mladoniczki, Kotasz G., Kotasz E., Jambrich B. – Hadrik, Szabó, Jambrich S., Török, Farkas – Dallos.

Cered VSE (5.)–Karancslapujtő KSE (4.)

Nagy csata várható a ceredi katlanban. A döntetlen igazából egyik csapatnak sem jó ahhoz, hogy előrébb kerüljenek a tabellán.

Rimóci SE (11.)–Szécsény VSE (6.)

A szomszédvári rangadón bármilyen eredmény előfordulhat, de a vendégek az esélyesebbek.

Héhalom SE (9.)–Mátraterenye SE (3.)

Az egyre acélosabb hazaiak megnehezíthetik a harmadik helyen álló vendégek dolgát.

Érsekvadkert SE (10.)–Balassagyarmati VSE (1.)

Az éllovas a mérkőzés esélyese, melyet a pályán be is bizonyíthatnak az Érsekvadkert ellen.

Szabadnapos: Berkenye SE.

A Palotás (zöldben) a harmadik fordulóban hazai pályán fölényesen győzött a Pásztó csapata ellen, Fotó: NMH

Az elmúlt hétvégén egy ponttal térhetett haza Vágó Attila együttese Egerből. Szombat délután a DEAC csapatát látják vendégül a Szojka Ferenc Stadionban, amely mérkőzésen szeretnék itthon tartani a három bajnoki pontot. A debreceni együttes pillanatnyilag a hetedik helyen áll a bajnoki pontvadászatban, így egy stabil középcsapat látogat Salgótarjánba. Tudtak már a Stécé játékosai korábban meglepetést okozni a dobogósok ellen, de az ilyen mérkőzéseket kellene sokak szerint megnyerni, amennyiben magabiztosan szeretnének bent maradni a szezon végén.

SBTC (14.)–Debreceni EAC (7.)

Salgótarján, Szojka Ferenc

Stadion, szombat, 13 óra.

Vezeti: Káprály M. (Szarvas L., Vad A.)

Az SBTC várható kezdőcsapata: Megyeri – Czutor, Benkő-Bíró, Híves, Tóth O. – Ribarics, Tóth M., Sárközi, Magos – Tarlósi P., Tarlósi M.

Vágó Attila, az SBTC vezetőedzője: – Az utóbbi két mérkőzésünkön négy pontot sikerült gyűjtenünk, ezt az eredményességet szeretnénk a mai napon folytatni. A debreceni csapatnak nagyon erős kerete van, így nehéz feladat előtt állunk. Többen is apróbb sérülésekkel bajlódtak a héten, de ők többnyire játékra alkalmas állapotban lesznek a megmérettetésre. A fiatal tehetséges játékosunk Grajzel Donát hetek óta tüdőgyulladással küszködik, míg a legjobb formában játszó támadónk Bata Gábor eltiltása miatt nem állhat a csapatunk rendelkezésére ma délután. A cserejátékosaink között ezen a mérkőzésen is feltűnnek majd az utánpótlásban már többször bizonyított játékosaink, továbbá lehet lehetőséget is kapnak a DEAC elleni összecsapáson. Nem vagyunk jó helyzetben az elmúlt hetekben, de mindent megteszünk, hogy eredményesen hagyjuk el a játékteret. Szeretnénk egy jó csapat ellen, egy jó mérkőzést játszani és pontokat szerezni.

Kosárlabda

A Kecskemét elleni magabiztos sikerét követően az NB I. B-s pontvadászat hét végi fordulójában a Pápa (7., 4–4) együttesét látja vendégül a Salgótarjáni KSE (8., 3–3) csapata.

A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő összecsapás esélyeiről Dániel Tamást kérdeztük.

– A nagyarányú győzelem ellenére sem tudom egyértelműen pozitívan értékelni a múlt vasárnapi találkozónkat, mert amit a játékvezetők műveltek az minden volt, csak nem tisztességes munka – pillantott vissza kezdésként az SKSE klubmenedzsere a Kecskemét elleni, 94–59-es végeredménnyel záruló összecsapásra. – Ráadásul Joó Tamás indokolatlan kiállításával nemcsak egy mérkőzésbe szóltak bele, hanem a következőbe, és ezáltal akár a bajnokságba is. Sok a sérültünk, nagyon kevés hadra fogható játékosunk van, edzésről edzésre küzdünk azért, hogy minőségi munkát tudjunk végezni.

Nem akarjuk ugyanis látótávolságon kívülre engedni az élmezőnyt, mert az jól látszik, hogy minimális erősítéssel mi is ott leszünk majd. A Kecskemét elleni találkozó ezért is volt fontos, hiszen megmutattuk, hogy így is tudunk ütőképesek lenni. Gratulálok a fiúknak, s külön is ki kell emelnem Póczos Mátyást, aki a padról „berántva” is az egyik nyerőembernek bizonyult. Ebből is látszik, hogy vannak tehetséges fiataljaink, csak foglalkozni kell velük.

A tarjáni gárdától (fehérben) bravúr kell a sikerhez, Fotó: B. L.

– A fentiek fényében mit várhatunk a Pápa elleni találkozón?

– Akárki érkezne most hozzánk, nehéz mérkőzés elé néznénk, mert alig maradt játékosunk. Ráadásul az a Pápa jön, amelyik szintén kapaszkodik, és megpróbálja elkerülni a hátsó régiót. Ugyanúgy állnak, mint mi, de lényegesen kevesebb gondjuk van, pillanatnyilag jobb a szerkezetük, ezért nyugodtabban készülhettek erre a találkozóra. Itt most az a kérdés, hogy lesz-e annyi játékosunk, amennyi ahhoz kell, hogy végigbírjuk ezt a meccset is. Attól nem félek, hogy nem lesz bennünk tűz és akarat, mert ezek egyre inkább jellemzik a társaságot, de az nagy kérdés, hogy mennyit és hogyan tud cserélni, frissíteni Ughy Albert. Persze azt is mondhatom, amit a vezetőedzőnk nyilatkozott a Kecskemét elleni meccs után, hogy minél kevesebben vagyunk, annál nagyobb a szívünk. Lassan akkora szívünk lesz, mint egy elefántnak, és annyian leszünk, mint a ghánai hokisok. Én továbbra is nagyon bízom a fiúkban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában