24 órán át

2018.11.15. 11:32

Drogok ellen pattogott a bátonyi focilabda egy napon keresztül

Egy komplex komplex kábítószer-megelőzési projekt keretében egy napon át rúgták a bőrt Bátonyterenye sportcsarnokában.

P. K.

A város önkormányzata a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal és a Bátonyterenyei Rendőrkapitánysággal szoros együttműködésben valósítja meg komplex kábítószer-megelőzési projektjét Magad döntesz! címmel. E kezdeményezésnek köszönhetően a sportrajongók egy napon át rúgták a bőrt Bátonyterenye sportcsarnokában.

Több száz diák érkezett szűkebb hazánk általános és középiskoláiból a 24 órán át zajló drogellenes sportrendezvényre, amelynek lebonyolításában a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége is közreműködött. A fiatalok mellett a felnőttek is boldogan támogatták részvételükkel a nemes programot, sőt a rendőrség kispályás labdarúgócsapata is bizonyított a mérkőzések alatt.

A rendezvényt dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, dr. Nagy László megyei rendőrfőkapitány, Nagy-Majdon József polgármester és Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke nyitotta meg. Elmondták: a közös projekt célja a megye lakosságának, elsősorban a fiatalok figyelmének a felhívása volt arra, hogy a szabadidő hasznos eltöltése – úgymint a sportolás – nagy szerepet játszik a kábítószer-megelőzésben. A helyi önkormányzat és a rendőrség speciális programjához a polgárőrség mellett számos társszerv, intézmény és civil szervezet is csatlakozott.

Ezek is érdekelhetik