kosárlabda

2018.10.30. 11:13

Jól fog jönni a kéthetes szünet a tarjániaknak…

Csak egy félidőre futotta a foghíjas tarjáni gárda erejéből Egerben.

Baljós előjelekkel utazott el az SKSE együttese a hevesi megyeszékhelyre, hiszen a szakvezetés a vasárnap délutáni szomszédvári rangadón már nem számíthatott a gárda egyetlen vérbeli centerére, a távozását a napokban teljesen váratlanul bejelentő Nárai Bencére. Mivel pedig a két horvát légiós közül természetesen ezúttal is csak az egyik szerepelhetett, Ughy Albert rotációs lehetősége ismét a minimumra csökkent.

Nem is kezdődött túl fényesen a tarjániak számára a csata, mert bár az első percekben még felváltva potyogtak a kosarak, 6–6 után négy egységgel ellépett a hazai gárda. Az ekkor megszerzett előnyüket pedig a folytatásban is sikerrel tartogatták az egriek, amiben közrejátszott, hogy a mieink ebben az időszakban távolról igencsak gyenge hatásfokkal tüzeltek.

Bár az egyedüli magasemberként küzdő Joó és az ismét agilisan játszó Herendic minden tőlük telhetőt megtettek, a hevesiek végül 25–18-as vezetéssel zárták a nyitónegyedet. A második felvonást viszont igencsak huszárosan, Dániel négy és Joó öt pontjára alapozott 9–0-s rohammal kezdte az SKSE, amely 25–27-nél hosszú idő után állt ismét jobban, mint ellenfele. Igaz, a gyors egymásutánban három távoli dobását is értékesítő Mészáros–Pomázi kettős nem sokáig hagyta örüli a piros-feketéket, olyannyira, hogy a játékrész hajrájának már ismét négypontos hazai fórral ugorhattak neki a felek. A finis mindazonáltal, főként Herendic és Zábó jóvoltából, megint a tarjániaké volt, így az első húsz perc végül 44–47-es részeredménnyel zárult.

Nem indult viszont a legjobban vendégszempontból a rangadó második fele, amiben a pontszerzés mellett a remeklő Joó Tamás kizökkentését célzó sportszerűtlenségekben is élen járó Máté–Varga pároson kívül a játékvezetői triónak is alaposan benne volt a keze. Váczi Péter alakulata a hátszelet kihasználva kezdésként egy 11–3-as szakaszt repesztett, s bár 55–50 után az SKSE is mutatott némi életjelet, a fontos pillanatokban betaláló Mészáros nyolc pontja gyorsan lehűtötte a kedélyeket.

A mieink védekezése ekkorra szinte teljesen szétesett, s mivel támadásban is sok volt a hiba, a kisszünetre állandósította két számjegyű előnyét a hazai gárda (78–68). A mérkőzés képe pedig a zárófelvonásban sem sokat változott, a tarjániak küszködtek, erőlködtek, de a több bevethető játékossal rendelkező hazai gárda minden kosarukra válaszolni tudott. A vége így egy viszonylag súlyos, tizenöt pontos vereség lett, ami után elmondhatjuk, hogy az ezer sebből vérző Ughy-legénység számára most a lehető legjobbkor érkezik a kéthetes bajnoki szünet.

Váczi Péter: – Az első félidőben nem igazán éreztük a játék ütemét, a fordulást követően viszont védekezésben feljavultunk, és támadásban is sokkal jobban elkaptuk a ritmust. Ennek köszönhetően végül sikerült tizenöt ponttal felülkerekednünk a salgótarjániakon.

Ughy Albert: – Az első félidőben egészen jól kosárlabdáztunk, a harmadik negyedtől azonban már egyre jobban kiütközött a fáradtság az ismét kevés bevethető játékossal rendelkező csapatunkon. Gratulálok az egrieknek!

NB I. B, Zöld-csoport, férfiak, 6. forduló

EKE Eger KOK–Salgótarjáni KSE 100–85 (25–18, 19–29, 34–21, 22–17)

Eger, Leányka út, 100 néző, v.: Gergely, Domán, Makrai. Eger: MÉSZÁROS B. 17/12, Kiss B. 4, MÁTÉ B. 21/3, Megyes 3/3, VARGA I. 16. Csere: Szabó G. 6/6, Ungi 10, Pomázi 9/9, Papp B. 9/6, Steier K. 5/3. Edző: Váczi Péter.

Salgótarján: HERENDIC 25/3, Piukovics B. 5, Kovács M. 7/3, Zábó 8, JOÓ 21/9. Csere: Dániel P. 12, Piukovics P. 7/3. Edző: Ughy Albert.

Az eredmény alakulása. 4. p.: 10–6, 8. p.: 19–16, 14. p.: 34–31, 18. p.: 41–41, 24. p.: 55–50, 28. p.: 73–64, 34. p.: 86–75, 38. p.: 94–81.

Kiemelt fotónkon: Herendic (labdával) volt a legponterősebb salgótarjáni Egerben – Fotó: Bakos László

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában