Szurkoljatok!

2018.10.26. 11:24

Győzni utazik az SBTC és az SKSE is – sportműsor

NB-s csapataink közül egyedül a női kézisek játszanak hazai pályán.

NMH összeállítás

Labdarúgás

NB III. Keleti csoport

12. forduló

Gyöngyös (15.)–SBTC (16.)

A Stécé a legutóbbi játéknapon hazai pályán döntetlent játszott a Sényő ellen. Ezúttal Gyöngyösre utaznak, mely eddig egy ponttal szerzett többet, mint a fekete-fehér alakulat. A kiesési rangadón a vendégek megszerezhetik a második győzelmüket.

Vágó Attila, az SBTC vezetőedzője: – Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk. Igazi kiesési rangadó, így mindkét csapat átérzi az összecsapás súlyát. Egy pont egyik gárdának sem jó, így kiélezett találkozóra lehet számítani. Ha azt tudjuk játszani mint legutóbb a Sényő ellen, akkor lehet esélyünk egy jó eredményre. Az ellenfelünk az utolsó pár fordulóban már javuló formát mutatott. Nekünk vannak sérültjeink: Bakos Bence műtét előtt áll, míg Bata Gábor játéka kérdéses. Mellettük még három-négy játékos bajlódik kisebb sérülésekkel. Több fiatal edz a csapattal, ezúttal is benne lesznek páran az utazó keretben. Már Szolnokon és az ESMTK-nál is közel voltunk ahhoz, hogy nyerjünk. Most már éppen itt az ideje, hogy megszerezzük az első idegenbeli három pontot. Bízom a fiúkban, hogy ezt a feladatot teljesíteni is tudják.

A várható kezdő csapat: Megyeri – Tóth O., Híves, Benkő-Bíró, Szandai – Magos, Grajzer, Sárközi – Tarlósi P., Tarlósi M., Nyéki.

Hétvégi sportműsor

Szombat

Labdarúgás Megyei I. osztály: Szécsény VSE–Palotás SE, v.: Kovács T., Pásztó SK–Balassagyarmati VSE, v.: Boda V., 13.30 óra. Megyei II. osztály. Keleti csoport: Bátonyterenyei TC–Zagyvarónai SE, 13.30 óra. Megyei II. osztály. Nyugati csoport: Őrhalom SE–Varsány SE, Unicum FC Mohora–Nógrádsáp SE, Szent Imre DSE–Szügy SE, 13.30 óra. Megyei III. osztály. Keleti csoport: Ipolytarnóc SE–Karancsalja MSE, 13.30 óra. Megyei III. osztály. Nyugati csoport: KSE Becske–Ősagárd LK, Romhány SE–Patak SE, 13.30 óra. Öregfiúk mérkőzések: Mátranovák-Mátraterenye vegyes–SBTC, Mátraterenye, 13.30 óra, SKSE öregfiúk-Ajnácskő, Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 15 óra.

Kézilabda NB II. Északi csoport, nők: Csépe Salgótarjáni SKC–Tatabányai SC, Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 16 óra.

Teke Szuperliga, férfiak: Kaposvári TK–SALGÓZD TK, 14 óra. Szuperliga, nők: Bátonyterenyei TK-Viktória–Győr SE, 10 óra. NB I. Keleti csoport, férfiak: Nyíregyházi TK–Bátonyterenyei TK, 12 óra. NB II. Keleti csoport, férfiak: Széchényi SC–Nádújfalu 10 óra.

Vasárnap

Labdarúgás NB III. Keleti csoport: Gyöngyösi AK–SBTC, v.: Bodzay Á., 13.30 óra.

Megyei I. osztály: Berkenye SE–Cered VSE, v.: Trubin B., Héhalom SE–Érsekvadkert SE, v.: Zsély B., Rimóc SE–Karancslapujtő KSE, v.: Varga G., 13.30 óra. Megyei II. osztály. Keleti csoport: Építők KC–Mihálygerge SE, 11 óra, SK Karancsberény–Jobbágyi HSE, Kálló SE–Mátraverebély-Szentkút SE, Kazár KSE–Tari SZE, Bujáki SC–Kisterenyei SE, 13.30 óra. Megyei II. osztály. Nyugati csoport: Nőtincs SE–Rétság VSE, Nagyoroszi HBB SE–Diósjenő SE, Szendehely FC–Bánk SE, 13.30 óra. Megyei III. osztály. Keleti csoport: Lucfalva SK–Mátramindszent SE, Csitár SE–Egyházasdengeleg FE, Vanyarc KSE–Ludányhalászi SE, Nógrádmarcal SE–Karancs United SE, 13.30 óra. Megyei III. osztály. Nyugati csoport: Nézsa SE–Kétbodony SE, Keszeg SE – Felsőpetény SE, Tolmács SE–Szondy SE Hont, Legénd SE–Tereske KSE, Érsekvadkert SE II.–Ipolyszög SE, 13.30 óra.

Kézilabda NB II. Északkeleti csoport, férfiak: Juhász `99 Füzesabonyi SC–Csépe Salgótarjáni SKC, 15 óra.

Asztalitenisz Extraliga, férfiak: Szerva ASE Szécsény I.–Floratom Szegedi AC, 11 óra.

Teke NB II. Keleti csoport, férfiak: Somosi TK–Olajos TK, Bátonyterenyei TK II.–Tiszakécske VSE, 10 óra.

Kosárlabda NB I. B Zöld csoport, férfiak: EKE Eger KOK–Salgótarjáni KSE, 17 óra.

Megyei I. osztály,

11. forduló

A fordulóban több érdekes összecsapás is lesz. Közülük a dobogósok találkozóját emeltük ki.

Berkenye SE (2.)–Cered VSE (3.)

Mohácsi László, a Berkenye edzője: – Jó formában lévő csapat látogat hozzánk, amely hétről hétre lépegetett előre a tabellán, tehát nehéz összecsapásra számíthatunk. Nehéz dolgunk lesz, ennek ellenére bízom abban, hogy a csapat átérzi a mérkőzés fontosságát, és jó hozzáállással a megfelelő motiváció fenntartásával áll a mérkőzéshez. Ez mellett szükség lesz a jó egyéni teljesítményekre is, hogy itthon tudjuk tartani a pontokat.

A várható kezdőcsapat: Hisbéli – Mohácsi Levente, Kovács, Gaál B., André – Sági, Kántor, Lami – Gál Sz., Mátyás, Fábri.

Smelkó Károly, a Cered edzője: – Természetesen nagyon nehéz mérkőzésre számítunk. Az ellenfelünk jó játékosokkal rendelkezik, jól össze is vannak rakva. Mindenképpen megpróbálunk gólra törően játszani, a védekezést nem figyelmen kívül hagyva. Bízom benne, hogy ponttal távozunk Berkenyéről.

A várható kezdő csapat: Krizsanyik – Oláh T., Földi, Bódi – Oláh F. – Kovács M. (Kotroczó), Ferhan, Oroszi – Znamecz, Tass, Kovács E.

Szécsény VSE (5.)–Palotási SE (8.)

A Szécsény kezd egyre jobb formába lendülni, míg a vendégek már hat találkozó óta nyeretlenek.

Pásztói SK (7.)–Balassa­gyarmati VSE (1.)

A gyarmati gárda a meccs esélyese, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a hazaiak már hat meccs óta veretlenek.

Héhalom SE (10.)–Érsekvadkert SE (9.)

A két gyengén teljesítő csapat összecsapásán bármilyen eredmény fordulhat.

Rimóci SE (11.)–Karancslapujtő KSE (4.)

A nagyobb célokat szövögető vendégek a mérkőzés esélyesei, de a hazaiak bizonyára nem adják könnyen a bőrüket.

Kézilabda

Az NB II.-ben szereplő Strandépítők csapatai közül a nők itthon, míg a férfiak (előrehozott mérkőzésen) idegenben lépnek pályára.

Északi csoport, nők,

6. forduló

Csépe Salgótarjáni SKC (6.)– Tatabányai SC (8.)

Guricsné Horváth Beáta, Csépe Salgótarjáni SKC edzője: – Nehéz mérkőzés lesz, de hazai pályán csak a győzelem az elfogadható. Eddigi találkozóinkon az akarat és a küzdelem volt a pályán a lányok részéről, amikor győzni tudtunk, de még hiányzik csapatszinten a jó játék. Több egyéni jó teljesítményre is szükség lesz ahhoz, hogy a mérkőzést meg tudjuk nyerni. Bízom a lányokban és abban a munkában, amit elvégzünk hétről hétre, hogy meghozza a várva várt jó teljesítményt.

NB II. Északkeleti csoport, férfiak, 11. forduló

Juhász ’99 Füzesabonyi SC (1.)–Csépe Salgótarjáni SKC (4.)

Nigrínyi Tibor, Csépe Salgótarjáni SKC edzője: – Egy jó formában lévő, erős csapathoz látogatunk vasárnap, hiszen, még veretlen a füzesabonyi gárda a bajnokságban. Arra törekszünk, hogy elvegyük a veretlenségüket, és feltudjunk zárkózni az él­mezőnyhöz.

Kosárlabda

A jó erőkből álló győriek elleni fölényes, 115–84-es hazai győzelemmel hangolt az északi derbire az SKSE, amely vasárnap délután első idegenbeli sikerét gyűjtheti be. Dániel Tamás klubmenedzser elárulta, az Ughy-legénységnek több szempontból sem lesz könnyű dolga az EKE Eger KOK otthonában.

Joó Tamásnak (labdával) Egerben is „rendet kell raknia” a palánk alatt, Fotó: Bakos László

– Bármennyire is jól, bármennyire is látványosan játszottunk a Győr ellen, én óvakodom attól, hogy messzemenő következtetéseket vonjak le, és ugráljak örömömben, hogy végre megtaláltuk a helyes utat – tudtuk meg a megyeszékhelyiek sportszakemberétől. – Egyébként valóban olyan produkciót mutattunk múlt pénteken, amit rég lehetett látni. A kérdés az, hogy ez a jó játék ösztönöz-e minket arra, hogy többet és jobban dolgozzunk, vagy a tükör előtt pipiskedve megveregetjük a saját vállunkat és elhitetjük magunkkal, hogy milyen jók vagyunk. Ha az utóbbi lesz, az nagy baj, mert akkor még jó néhány pofonba bele fogunk szaladni, de ha felszabadulunk ettől a győzelemtől, és még inkább akarjuk a sikert, úgy hogy teszünk is érte, akkor tényleg jó lehet az irány.

– A vasárnapi, egri fellépés mindenesetre szolgálhat némi támponttal az előbbiek ­kapcsán.

– Hamar kiderül, hogy a Győr elleni játék csak egy fellángolás volt, vagy esetleg állandósítani tudjuk ezt a formát. Mondjuk egy idegenbeli győzelemmel, annak az egri csapatnak az otthonában, amelyik ebben a szezonban kezd magára találni. Úgy gondolom, hogy velük is számolnunk kell, ha szeretnénk előrébb jutni, ezért nagyon fontos lenne győzni ezen a meccsen. A héten talán kissé többet pihentünk, mint én gondoltam, igaz a néhány sérültünknek ez mindenképpen jót tett, így teljes csapattal tudunk pályára lépni. Fontos lenne, hogy a palánk alatt a Nárai–Joó páros rendet rakjon, hogy a kicsik megküzdhessenek az Eger külső embereivel, mert nagy valószínűséggel azon áll, vagy bukik a találkozó, ha megakadályozzuk a gyors és könnyű gólokat, harcra tudjuk kényszeríteni a vendéglátónkat, akkor abból mi jöhetünk ki ­győztesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában