Országúti kerékpár

2018.08.07. 12:07

Hatodik helyen zárt Papp Zoltán

A napokban Kincsesbánya adott otthont az országúti kerékpárosok szenior magyar bajnokságának, ahol Papp Zoltán is rajthoz állt.

B.L.

Papp Zoltán

Forrás: NMH

Fotó: Bakos László

A Salgótarjáni AC nemrég alakult kerékpáros szakosztályának képviselője a 60 év feletti korosztályban volt érdekelt, ahol 51 kilométer és háromszor 177 méter szintkülönbség várt rá.

– Sajnos nem voltam jó formában – mesélte tudósítónknak. – Szerettem volna az első háromban végezni, de az utolsó körben elfáradtam, és leszakadtam az első négytől. Így az utolsó tíz kilométert egyedül tekertem le, mert a mögöttünk lévők már korábban leszakadtak. Ráadásul nem vettem észre, hogy a befutónál egy fiatal csoporttal belopódzott egy riválisom is, aki így két méterrel előttem ért célba.

Őt nem vettem észre a tömegben, így csak a hatodik lettem. Kicsit csalódtam, de ilyen a sport. Nagyon erős volt a mezőnyünk, ezt bizonyítja, hogy a tavalyi amatőr világbajnok Nagy Attila is csupán a harmadik tudott lenni. Majd legközelebb hátha jobban megy – zárta értékelését a sokoldalú sportoló.

Papp Zoltán az éves összetett versenysorozatban is érdekelt, ahol jelenleg a második helyen áll, mögötte nagyon szoros a mezőny.

Bár nem nógrádi színekben indult az országos bajnokságon, meg kell említeni a salgótarjáni származású, dr. György Zsoltot is, aki az 50–60 év közötti kategóriában az előkelő harmadik helyen fejezte be a küzdelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!