Kajak-kenu 

2018.03.06. 10:45

Tiszaújvárosban remekelt a Vitalitás SE kajak-kenu csapata

Ez évtől kajak-kenu szakosztállyal bővült a balassagyarmati Vitalitás SE sportpalettája. Így már kilenc sportággal működnek.

Balogh Tibor

A múlt hétvégén lezajlott az országos kajak-kenu fizikai erőfelmérő tiszaújvárosi régiós állomása, ahol a Vitalitás Sportegyesület kajakosai fantasztikus formában voltak, nagyon szép eredményeket értek el. A versenyen több mint 400 induló mérte fel, hogy milyen állapotban van a téli alapozó időszak végén. A viadalon a Vitalitás SE hét fiatal kajakosával a fizikai erőnlétüket tesztelték.

A verseny korosztályonként változóan futásból, húzódzkodásból, lábemelésből bordásfalnál, nagyobbaknak fekvenyomásból állt. A sportolók nagyon tudatosan, koncentráltan, egymást folyamatosan motiválva álltak a versenyhez. Mivel a megmérettetés szombaton zajlott, így a csapat már pénteken leutazott a Tiszához a szülők támogatásával.

Ulveczki Edina edző eléggé bizakodó a vízre szállással és a további versenyzéssel kapcsolatban. Kora tavasszal vízi edzőtáborba mennek, terveznek több vízi túrát is, és folytatják a Vitalitás Sportcentrum­ban az erősítő, ergométeres, futással és úszással tarkított edzésüket.

Eredmények: 1.: Ódor Barnabás Jámbor Versény, 2.: Csábi Dorka, Kruj Benedek. 3.: Siket Flóra. 4.: Siket Anna. 7.: Kecskeméti Kamilla.

A húszfős csapatversenyben a Vitalitás a tizedik helyen végzett (teljes összesítésben 80-ból a 33.), ami nagyon szép eredmény. Jövőre szeretnének még előrébb kerülni, ehhez létszámilag kell még erősödniük, így várnak még 8-10 éves fiatalokat a csapatukba.

Kiemelt fotónkon: A balassagyarmati Vitalitás SE csapata, Ulveczki Edina edzővel – Fotó: Vitalitás SE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában