Kosárlabda

2018.03.01. 15:22

Nem lehetett más a vége, csak a Tarján veresége

A gyenge játék alól az sem mentesítheti az Ughy-gárdát, hogy voltak a rangadón náluk is rosszabbak.

Horváth Péter

Elöljáróban szögezzük le: az NB I. B Zöld csoportjának múlt pénteki rangadóját az egységesebb, egyenletesebben játszó, több jó egyéni teljesítményt felvonultató gárda nyerte meg – más kérdés, hogy a megszámlálhatatlan téves ítéletük döntő többségével a tarjáni együttest sújtó játékvezetők esélyt sem adtak arra, hogy ez másként legyen…

Már az első percekben ízelítőt kaphattunk abból, hogy mi vár ezen az estén a látogatókra, hisz a roppant motiváltan pályára lépő budafokiak a feldobás után rögtön egy lendületes, 8–3-as futammal nyitottak. Bár a rozsdás kezdést követően ugyancsak magasabb fokozatra kapcsoló tarjániak az első felvonás közepére két pontra felzárkóztak, ekkor – a meccsen először, de korántsem utoljára – a sípmesterek is komolyan játékba avatkoztak. A „szürkék” többek között egy jóval a támadóidő (hivatalos) lejártát követően szerzett Lados-kosár érvényesítésével, majd a vendégkispadnak kiutalt technikai hibával, s ezáltal közvetve újabb három jutalomponttal tolták meg a döcögőssé váló hazai szekeret, miközben csőlátásuk ekkorra 1–6-os faultarányt eredményezett. No és nem utolsósorban kilencegységnyi különbséget, ami az elsőhöz nagyon hasonló mederben zajló (a továbbra is hatalmas ellenszélben küszködő SKSE egydobásnyira megközelítette, majd ismét elengedte ellenfelét) második negyedben sem csökkent, sőt a nagyszünetre végül tizenegyre növekedett.

A második félidő elején azután a tarjániak még egyszer nekidurálták magukat, s egy Rackley és Jakab által levezényelt 7–2-es nyitánnyal villámgyorsan hat pontra csökkentették hátrányukat. Ennél közelebb azonban már nem jutottak a továbbra is rendkívül tudatosan, és riválisánál lényegesen pontosabban kosárlabdázó Károly-legénységhez, amely a Lados-Fehér kettős révén a záróperiódus elejére voltaképpen minden lényegi kérdést el is rendezett (67–49). A jól küzdő, ám a kikényszerítettek mellett rengeteg ki nem kényszerített hibát is elkövető, súlyos „bírói túlkapások” áldozatául eső SKSE végeredményben tizenkét ponttal maradt alul a második helyüket ezzel a sikerrel alighanem bebiztosító budafokiakkal szemben, így a folytatásban már leginkább arra kell majd ügyelnie, hogy jelenlegi harmadik pozíció­ját az alapszakasz végéig valahogyan megőrizze.

Károly Máté: – Látszott, hogy mindkét csapat felkészült a másikból, és próbálta annak játékát elrontani. Azt gondolom, ezt mi csináltuk ma jobban, végig fegyelmezettek tudtunk maradni, és ez meghozta számunkra a sikert.

Ughy Albert: – Sajnálom, hogy megint nem tudtunk győzni, de addig nem is leszünk sikeresek, amíg a játékosok nagy része nem érti, hogy mi lenne a feladata a pályán. Vissza kellene venni az egóból, mert a képzelt és a valós tudás között óriási a különbség néhány játékosnál. Az egymásra mutogatás és a kifogások keresése már nagyon megy, ha ezen múlna, minden bajnokságot toronymagasan vezetnénk. Egyébként az akarattal összességében nem volt gond, csak a fentieken kellene változtatni, és mindjárt megtanulnánk nyerni...

NB I. B, Zöld csoport, 19. forduló

Ford Ivanics-Budafok – Salgótarjáni KSE 81–69 (21–14, 22–18, 19–17, 19–20)

Promontor u., 200 néző, vezette: Surányi, Pécsi, Horváth Cs. Budafok: TURSICS K. 13/6, LADOS 22/3, Wehner 10, Varga D. 11, Horváth M. Csere: Kiss M. 4, FEHÉR CS. 15/3, Steier K. 2, Tóth Sz. 4. Edző: Károly Máté. Salgótarján: RACKLEY 22/6, Kovács D., Sonyák 10/6, JAKAB P. 9/3, Olasz 4. Csere: Burai 12, Drevenka 6/6, Joó 4, Csapai 2, Holló. Edző: Ughy Albert.

Az eredmény alakulása. 3. p.: 8–3, 8. p.: 17–12, 14. p.: 28–25, 18. p.: 37–28, 13. p.: 45–39, 17. p.: 55–42, 33. p.: 69–55, 38. p.: 77–62.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában