Kosárlabda

2018.03.20. 13:32

Nehezen törte meg az SKSE a sereghajtót

A fiatal Joó Tamás vezette győzelemre a piros-feketéket a szimpatikusan küzdő óbudai gárda ellen.

Horváth Péter

Nehézkesen indult a tarjániak számára a szombat esti bajnoki, mert bár hamar hétpontos vezetésre tettek szert a mieink, a legutóbbi fordulóban egy tizenhármas negatív szériát lezáró, s rég várt győzelmükből érezhetően önbizalmat merítő Kaszásoknak kisvártatva sikerült egálra visszakapaszkodni. Csakhogy a folytatásban ismét megrázta magát az SKSE, amely Jakab, Joó és Sonyák találataival az első kisszünetet egy 15–0-s rohammal foglalta keretbe. Két számjegyű előnyüket azután a látványosan játszó Rackley, illetve a palánk alatt szorgosan ügyködő Joó révén egészen a játékrész hajrájáig sikerrel őrizgették a piros-feketék, akik viszont félidei pihenőjüket a kelleténél jó négy perccel hamarabb megkezdték. A 37–23 után már csupán egyetlen mezőnykosarat jegyző vendéglátók visszaesését pedig nem is mulasztotta el kihasználni az óbudai gárda, s a Prophet-Vámos páros kosarai­nak köszönhetően a nagyszünetre ismét teljesen nyílttá vált a csata (41–37).

A fordulás után, úgy tűnt, a tarjániak semmit sem tanultak, és semmit sem felejtettek első félidő végi produkció­jukból, továbbra is meglehetősen lagymatag tempóban, rengeteg hibával kosárlabdáztak, s nagy kínnal-keservvel őrizgették minimálisra zsugorodott fórjukat. Ekkortájt elsősorban Sonyák és Joó tartotta a lelket a mieink­ben, akiken a harmadik felvonás végén régi jó ismerősüknek, Lengyel sporttársnak is sikerült ütnie egyet. A Burait és Joót is technikai hibával „jutalmazó” sípmester az utolsó rövid pihenő előtt öt ajándékbüntetővel tolta meg a vendégek amúgy is szépen futó szekerét, amivel Vámosék immár egyetlen pontra közelítették meg az SKSE együttesét.

Noha 56–55 után a piros-feketéknek egy Jakab hét pontjára alapozott 11–1-es negyedzáró-negyednyitó futással sikerült hamar helyreállítaniuk a „világ rendjét”, még ez sem volt elég ahhoz, hogy a Kaszások harci kedvét megtörjék. Hiába viaskodott azonban mindvégig hősiesen a Nagy-csapat, a legjobbkor magára találó Rackley, és az egész meccsen meg­bízhatóan játszó, 27 pontos, 13 lepattanós dupla-duplájával a mezőny legjobbjának bi­zonyuló Joó a finisben kíméletlenül összezúzta az óbudai álmokat.

 

Ughy Albert: – Nehéz ellenfél volt ez a mostani Kaszások, egyáltalán nem olyan gyenge csapat, mint azt sokan gondolják. Akadtak jobb perió­dusaink a meccsen, amikor jó védekezésből gyors és látványos támadásokat tudtunk vezetni, csak sajnos ezekből kevés volt. Nem volt könnyű meccs, de azt gondolom, győzelmünk nem forgott veszélyben. Köszönöm szurkoló­ink biztatását, s bár nem szoktam ilyet tenni, de külön kiemelném Joó Tamást, aki fiatal kora ellenére zseniálisan játszott ma.

Nagy Bálint: – Nagyon mély gödörből sikerült kimásznunk, és végre győznünk a múlt héten, s most is ugyanazzal a lelkesedéssel kosárlabdáztunk, mint a SMAFC ellen. Ennek köszönhetően, azt gondolom, egy jó meccset játszottunk a harmadik helyezett salgótarjáni csapattal szemben. Gratulálok a hazai­ak győzeleméhez!

NB I. B, Zöld csoport, férfiak, 22. forduló

Salgótarjáni KSE–Óbudai Kaszások 86–74 (26–15, 15–22, 19–18, 26–19)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 350 néző, vezette: Lengyel, Bács, Vaszi.

Salgótarján: RACKLEY 19/9, Burai, SONYÁK 19/12, JAKAB P. 20, JOÓ 27. Csere: Drevenka 1, Csapai, Kovács D. Edző: Ughy Albert. Óbuda: Keresztesi 4, VÁMOS 23/6, PROPHET 25, van der Meer 9/3, Szőnyi 6. Csere: Reiter 2, Kutrovich, Varga I. 5, Szántó. Edző: Nagy Bálint.

Az eredmény alakulása. 3. p.: 9–2, 8. p.: 15–15, 12. p.: 30–15, 18. p.: 39–31, 24. p.: 45–42, 28. p.: 54–52, 32. p.: 67–56, 37. p.: 79–69. Kipontozódott: Rei­ter (32.), van der Meer (40.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában