Úszás

2018.03.06. 14:08

Most a legfiatalabbak bizonyíthattak

Csikócsapattal, legjobbjaik nélkül érkeztek a salgótarjáni úszók a miskolci Hajós Alfréd Kupa idei első fordulójára.

M. I.

A több mint 200 induló 100 és 200 méteres távokon rajtolhatott, amely mondjuk a tarjániak legfiatalabbjától, a még csak kilencéves Kiss Boglárka Vivientől nem kis erőfeszítést követelt meg, és a 16 éves Osgyáni Veronika kivételével a 8 fős gárda többsége a 10-13 évesek közül került ki. Mint Kovács Dénes vezetőedző elmondta, ennek az volt az oka, hogy a feltörekvő fiatalok minél több versenyrutint szerezzenek.

A GDSE versenyzői közül a 13 éves Kiss Dominika évjárata mindhárom számában befért az első 10-be, sőt 200 mellen hatodik, 100 gyorson pedig 8. tudott lenni. Ugyancsak a 8. időt úszta pillangóban a fent már említett „korelnök”, Osgyáni Veronika, és Bódi Dorottya (2004) is befért 200 mellen és 200 háton az első tízbe (7., illetve 9. hely). A vele egyidős Szőllős Jankának ugyancsak a 200 hát sikerült a legjobban (9.). Az egy évvel fiatalabb Sturmann Ádám 200 mellen lett 11., Deák Linda (2006) pedig három számban is a középmezőny elejére került. Gulyás (Csucsu) Csaba (2007) főleg 100 mellen javított legtöbbet eddigi csúcsidején és ez a 8. helyet jelentette számára. A csapat legfiatalabbja, a 9 éves Kiss Boglárka Vivien mindössze pár versenyt tudhat maga mögött, tizennyolcadik és huszadik középmezőnyös helyezése lesz még ennél sokkal jobb is.

Kiemelt fotónkon: Kiss Boglárka Vivien – Fotó: M. I.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában