Alpesi sí

2018.03.14. 10:26

Húsz év után hazatértek a lesiklóink

Húsz év után az időjárásnak is köszönhetően ­ismét hazánkban, Mátraszent­istvánban bonyolították le a 2017/18. évi országos alpesisí-diákolimpia döntőjét.

Zentai József

A téli­ diákverseny 110 indulója között ott voltak megyénk ­síelői is. A diákokat a remek hó­viszonyok mellett egy 20 kapuval nehezített, 140 ­méter szintkülönbségű, 550 méter hosszúságú versenypálya várta. A hat korcsoportban lebonyolított versenyszámok közül a nógrádiak a III. és az V. korcsoport B kategóriájában szerepeltek, ahol a már rutinos diákolimpiai résztvevőnek számító mátrakeresztesi Erdélyi Petra (III. kcs.) – aki a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola diákja – a 10. helyezést szerezte meg. A fiúk IV. korcsoportjában a ­SÁIK tanulója, Fejérvári Bálint a 6., az V. korcsoportban a pásztói Mikszáth Líceum diákja, ­Huszár Natália a 7. helyen végzett.

Eredmények, III. kcs., lány, B kat.: 1. Pártos Alexa­ Judit (Bp.-i Nemzetközi Iskola), … 10. Erdélyi ­Petra (Zsigmond ­Király Általános Iskola, Pásztó).

III. kcs. fiú, B kat.: 1. Kubanek Botond (Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola), … 24. Micsutka Marcell, … 27. Káposzta Máté, 28. Micsutka György (Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola, Pásztó).

IV. kcs. fiú, B kat.: 1. Dávid Benjamin Béla (Törökugrató Általános Iskola), … 6. Fejérvári­ Bálint (Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium), … 10. Répás Barnabás Zsolt (Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola, Pásztó).

V. kcs. lány, B kat.: 1. Vécsey Veronika Lívia (Nagy Lajos Gimnázium, Szombathely), … 7. Huszár Natália (Mikszáth Kálmán Líceum, Pásztó).

Kiemelt fotónkon: Száznál is többen indultak a diákolimpia döntőjén – Fotó: MSSZ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában