Atlétika

2018.03.21. 14:43

Aranyakat gyűjtögettek és összefogásra buzdítanak

Huszonnyolc salgótarjáni induló, két arany-, és öt bronzérem. Kitettek magukért megyeszékhelyünk mezei futói a Magyar Atlétikai Szövetség kiemelt gödöllői versenyén, ahol négy korcsoportban is érdekeltek voltak a mieink. Az érmek mellett a legfontosabb a városi és megyei szintű együttműködés volt.

Bakos László

Sokáig volt kétséges, hogy megrendezésre kerül-e a verseny, hiszen a hatalmas hó és fagy nem éppen kedvez a futóknak. A gödöllői rendezők azonban példásan előkészítették a pályát, ahol azért elkélt a szöges cipő.

A nap során két versenynek is helyet adott a kastélypark. Előbb a Sport XXI-es utánpótlás-sorozat következő állomását tartották, majd pedig az idősebbeket érintő Mezei Liga küzdelmei következtek. Mindkét sorozat a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) kiemelt programja, így nagy figyelem hárult a rendezvényre.

A Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) a nap során összesen 27 versenyzőt állított rajthoz a különböző korcsoportokban. Közülük 21-en a Sport XXI-ben voltak érdekeltek. A legfiatalabb versenyzői korosztályban, az U11-ben ismét a régió legjobbjai lettek a SAC-osok, akik a klub történetének hetedik elsőségét szerezték meg mezei futásban. Egyéniben Virágos Zsófia és Keresztes Kristóf is a harmadik helyen ért célba. Az U13-asoknál Tóth Barbara szerezte meg a bronzérmet, amelyet aztán hét társa nyakába is akaszthattak a csapatértékelés során.

A Mezei Liga esetében már komolyabb tétje is volt a futásoknak, hiszen az összetett helyezetteket pénzdíjazással is jutalmazza a MASZ. A SAC serdülő lányai nagyszerűen használták ki azt, hogy pár riválisuk „megijedt” a havas pályától, és Mag Viktória révén megszülethetett a klub első ligagyőzelme is. Csapattársai közül Kovács Gyöngyvirág is dobogóra állhatott, míg Mag Fruzsina épphogy lecsúszott onnan. Mivel ők már több fordulóban (Nemesvámos, Szekszárd) is jól szerepeltek, esélyük van az összetett értékelésben is a legjobb tíz között végezni. Gödöllőn a Zenit SE is elindította története első ligafutóját, Balla István a 11. lett.

A SAC számára azonban nem csupán az érmek és a jó helyezések megszerzése volt a fontos, hanem az is, hogy újabb csoport csatlakozott hozzájuk, Szuhán Attila tanítványai révén. A klub több iskolára (Kodály, Dózsa, Uzoni, Karancsalja) is építette a Sport XXI-es keretét, tavaly óta pedig a Dornyay SE táj­futói közül azok versenyeztetését is segíti, akik a futásban jeleskednek, így például a sikert sikerre halmozó Mag lányokét. Idén tavasszal a Tarjáni Tornádó Triatlon SE (TTT) fiataljainak is felajánlották, hogy támogatják őket, ennek következtében Gödöllőn már négyen is a SAC-os csapatok rendelkezésére tudtak állni. Az egyesület eltökélt célja, hogy minden tehetséges fiatalnak megadja a lehetőséget arra, hogy foglalkozhasson a sportággal, és segíti a felkészülésüket, versenyeztetésüket.

Salgótarjáni eredmények.

Sport XXI.

U11 (5): 1. Salgótarjáni AC (Lányok: 3. Virágos Zsófia, 6. Bajnai Csenge, 7. Széles Napsugár, 13. Jakab Hanna. Fiúk: 3. Keresztes Kristóf, 4. Péter Nándor, 6. Oravecz Kevin, 15. Uram Kristóf, 23. Misik Levente, 27. Korim Márió, 28. Géczi Bálint) 57 helyezési pont.

U13 (7): 3. Salgótarjáni AC (Lányok: 3. Tóth Barbara, 6. Hegedűs Flóra, 21. Tóth Luca, 24. Marsiczki Renáta. Fiúk: 4. Oláh Bátor, 5. Papik Zétény, 7. Bajnai Máté, 11. Vági Dániel, 23. Józsa Bence, 25. Tóth Áron) 81.

Mezei Liga

Újoncok és serdülők. Lányok (17 induló): 1. Mag Viktória 11:36 perc … 3. Kovács Gyöngyvirág 11:39, 4. Mag Fruzsina 11:43 … 11. Halasi Hanna 12:57. Fiúk (16): 11. Balla István (Zenit SE) 17:13 … 14. Simkó Máté Boldizsár 18:21, 15. Reichardt Zalán 18:31.

(A nem jelöltek valamennyien a SAC tagjai.)

Kiemelt fotónkon: Az U11-es fiúk rajtolnak (képünkön), a lányokkal kiegészült nyolcfős SAC-os csapat megszerezte a győzelmet – Fotó: Bakos László

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában