Nógrád megye

2018.03.08. 20:00

Aki nem frissül, az lemarad

Azt szokták mondani, hogy aki manapság nincs fent a közösségi oldalakon, az olyan, mintha nem is létezne. Ott osztjuk meg az érzéseinket, gondolatainkat, ott beszélgetünk ismerőseinkkel, ott mutatjuk meg, mit ettünk, és ott választjuk ki, milyen rendezvényre megyünk el.

B.L.

A civil szervezetek is felismerték ennek fontosságát, és rendszeresen élnek azzal a lehetőséggel, hogy beszámoljanak sikereikről, népszerűsítsék programjaikat, vagy éppen tagokat toborozzanak.

Szétnéztünk a jelentősebb Nógrád megyei sportegyesületeknél, ők hogyan használják (ki) a közösségi média, jelen esetben a Facebook nyújtotta lehetőségeket.

Kezdjük először a csapatsportágakkal, azon belül is a legnépszerűbbel, a labdarúgással. NB III.-as csapataink közül a Balassagyarmati VSE közel négyszáz lájkolóval rendelkezik, és igen aktív élet zajlik az oldalukon. Interjúk, beharangozó és tudósítás is szerepel a repertoárban, saját honlap híján egyből a Facebook-ra írnak, viszont fotókban szegény a profil, és az események létrehozásával talán még több szurkolót toborozhatnának a mérkőzésekre. Másik NB III.-as csapatunk, az STC Salgótarján nehéz időszakon van túl, ami a Facebook-on is meglátszik, hiszen a másfélezer követő tavaly november óta nem olvashatott kedvenc csapatáról. A megyei első osztály listavezetője, az SBTC naprakész információkat biztosít a klub mindennapjairól, saját honlapjuk bejegyzéseit osztják, és előszeretettel élnek események létrehozásával is.

Fotók forrás: pixabay

Megyénk NB-s kézilabdacsapatai is roppant aktívak az interneten. A balassagyarmati Kábel SE friss eredményekkel, és fotókkal is beszámol a meccseikről, amelyek észben tartását az események segítik. A salgótarjáni Strandépítők KC is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a szurkolók megtudják, mikor, milyen meccsre várják őket, beharangozók és tudósítások is segítenek az eredmények értékelésében.

Az egyetlen nógrádi NB-s kosárlabdacsapat, a Salgótarjáni KSE hasonlóan jó munkát végez, a durván félezer követő teljes képet kaphat a klub mérkőzéseiről.

A Skorpió SE futsalcsapata nemrég alakította ki a profilját, ahová fotókat is töltögetnek, és remekül használják ki az események népszerűsítését, ezt a meccsenkénti nézőszám növekedése is bizonyítja.

Ami a csapatküzdelmekben érintett egyéni sportágakat érinti, a Szuperligában szereplő SALGÓZD TK tekecsapata csupán egy nyílt csoporttal rendelkezik, ahol a végeredményekről tájékozódhatunk. A szuperligás szécsényi Szerva Asztalitenisz SE nemrég hozta létre a profilját, így ott még semmit nem találunk.

Megyénk legtöbb aktív szakosztályával rendelkező egyesülete, a balassagyarmati Vitalitás SE személyes oldalt üzemeltet, amit ismerősnek tudunk jelölni. Rendezvényeikről, eredményeikről leginkább fotókat töltenek fel, pár soros élménybeszámolóval. Atlétikai szakosztályuk külön profilt működtet.

Ha már atlétika, a Salgótarjáni Atlétikai Club is elég aktív, nem csak galériákat tölt fel, hanem saját honlapjukon megjelenő cikkeket is posztolnak. A klubhoz tartozó „Kocogjunk jól Salgótarjánban” elnevezésű oldal a kocogók összefogását segíti. A város másik atlétikai egyesülete, a Zenit SE augusztus óta teljesen passzív, pedig azóta több versenyen is szerepeltek futóik. A Tarjáni Tornádó Triatlon SE minden versenye után feltölt galériát, de eredményekről, részletekről nem sok mindent tudhatnak meg a látogatók.

A megyeszékhely jelenlegi legeredményesebb egyesülete, a Dornyay SE két és fél éve nem használja a profilt, csakúgy, mint a sok szép sikert elérő Romhány SE Művészi Teremkerékpár szakosztálya.

Az egyéni sportos egyesületek között jelentős lájkolóbázissal bíró Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület saját rendezvényeik népszerűsítésére használja a közösségi médiát, eredményeket, beszámolókat, fotókat azonban itt hiába keresünk.

A zagyvapálfalvai Oláh Boksz SE néhány kevésbé jó minőségű fotóval számol be röviden a tornákon elért eredményekről, míg a Salgótarjáni Boksz SE nem üzemeltet profilt.

A megyeszékhelyen nemrég újraszerveződő Gagarin légfegyveres pincelőtér a saját történések mellett az országos tendenciákat is bemutatja.

A biatlonra épülő Nord Sport KSE, a vívókat segítő Galba Árpád Vívóegylet és például a dzsúdóegyesületek sem gondolják úgy, hogy egy profil segítheti a munkájukat.

A versenytáncosok azonban igen aktívak, a Medalion TSE több mint ezer követővel büszkélkedhet, akik fotókon keresztül értesülhetnek a fellépésekről. Ami a lájkolókat illeti, a Havanna Táncstúdió Sportegyesület sincs sokkal lemaradva, ám itt elég ritkán jelennek meg bejegyzések.

Fotók forrás: pixabay

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában