Ökölvívás

2018.02.03. 17:32

Tízéves salgótarjáni bunyóst dicsért mindenki

Több versenyen elindultak a salgótarjáni ökölvívók, így kezdték meg a 2018-as esztendőt. Az utánpótlásban több kimagasló teljesítménnyel zárták a küzdelmeket a szorgalmas munkát végző sportolók.

Bakos László

A ­Salgótarjáni Boksz SE (SBSE) 10 éves ­ifjú reménysége, Oláh Márk ­Dániel az egri pofonpartin lépett először szorítóba. Mint edzője, Botos Tibor tudósítónknak elmondta, tanítványa olyan érett bokszot mutatott be, hogy többen is gratuláltak nekik a nap során, és alátámasztották, hogy van fantázia a fiúban. Amikor megtudták, hogy milyen nehéz családi körülmények között él, a helyszínen támogatták is őt.

Az SBSE a Xixo Kupán, a szikszói inkubátorházban négy ökölvívót küldött kötelek közé. Oláh Márk Dávid ott folytatta, ahol Egerben abbahagyta, a sportág sok szépségét is bemutatta a mérkőzése során. Bátyja, a 13 éves Oláh Géza súlyproblémákkal küzd, ezért még kétséges, hol fog szerepelni a diákolimpiai küzdelmek során. A szikszói viadalon ő is bemutatómeccset vívott, de teljesítménye miatt kiérdemelt egy különdíjat.

A szintén 13 esztendős Pál Péter meccsét már lepontozták. Megilletődötten, idegesen lépett a ringbe, ezért nem is bokszolta azt, amit edzésen tudott. Bár ezúttal vereséget szenvedett, edzője szerint is több van benne. A másodéves ifista Botos Dávid megfelelő erőnlét nélkül utazott a versenyre, amit rutinosabb ellenfele ki is használt. Bár az első menetben még a salgótarjáni bunyós uralta az összecsapást, hamar elfáradt, így kikapott.

– Nem szeretnék arról beszélni, hogy milyen körülmények között vagyunk kénytelenek készülni, óriási csoda, hogy ennek ellenére ilyen teljesítményre voltak képesek a srácok – értékelt röviden Botos­ Tibor.

Az iskolákban is jelen vannak

Az Oláh Box Sportegyesületnél sem pihenéssel teltek az utóbbi hetek. Előbb egy évzáró, évnyitó rendezvényen foglalták össze az előző esztendő történéseit, illetve jutalmazták a sikeres sportolóikat. A zagyvapálfalvai egyesület az iskolákkal is szeretne szoros kapcsolatot kiépíteni, ezért a ­Petőfi Sándor tagiskolában is tartanak edzéseket. Azt szeretnék, hogy minél többen megismerkedjenek a sportággal, illetve a klub utánpótlásbázisát is biztosítsák. Az iskolában is örömmel fogadták a megkeresést, és a diákok népes edzéseken ismerkedhetnek meg a sportág alapjaival.

A Xixo Kupán a másik salgótarjáni klub, az Oláh Box Sportegyesületet is nevezett versenyzőt. Bangó Mirella a 48 kilós súlycsoportban indult, ahol egyhangú pontozással győzte le ellenfelét. Mint arról edzője, Oláh Kálmán beszámolt, tanítványa az első menttől irányította a meccset, és úgy harcolt, mint egy amazon.

– Nagyon meg vagyunk elégedve a női ökölvívónk teljesítményével, de még mindig van, amin javítanunk kell a jövőben – mondta az edző.

Kiemelt fotónkon: Az SBSE ökölvívói (balról): Pál Péter, Botos Dávid, Oláh Márk Dániel és Oláh Géza – Fotó: SBSE

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!