Sakk

2018.02.01. 13:59

Patai Péter lett az első a Tarján Kupán

A Salgótarjáni TSE immár XVI. alkalommal rendezte meg a Tarján Kupa rapidversenyt. A küzdelmek során a nyílt csoportban izgalmas lett a hajrá. Hárman, Szabó Ervin, Kovács Dániel és Patai Péter, körbeverték egymást, miközben minden vetélytársukat legyőzték. A három versenyzőnél mind a Berger-, mind a Bucholcz-érték egyezett, még a sötéttel játszott mérkőzések száma is egyforma volt. Egy rövid versenybírói egyeztetést követően végül sorsolás útján döntötték el az abszolút holtversenyt. A szerencse Patai Péternek kedvezett, míg Kovács Dániel a második, Szabó Ervin a harmadik helyre került. A gyermekeknél a jól hajrázó Mede Marcell nyerte az abszolút versenyt.

XVI. Tarján Kupa végeredménye. Nyílt csoport: 1. Patai Péter, 2. Kovács Dániel, 3. Szabó Ervin 6-6 pont 4. Patai Tamás 4, 5. Kormos József (Pásztói SE) 3, 6. Juhász Attila 2.

Ezen belül a legjobb ifjúsági versenyző Patai Péter, a legjobb szenior Szabó Ervin, valamint a legjobb nem díjas szenior sakkozó, Kormos József különdíjazásban részesült. A családi különdíjat a helyi Kurcsik Zoltán, Kovács Veronika páros nyerte.

Gyermekcsoport (abszolút): 1. Mede Marcell, 2. Kovács Veronika, 3. Oravecz Kristóf (Pásztói SE), 4. Gyurcsák András, 5. Kovács Rebeka, 6. Oravecz

Kinga (Pásztó SE). Az egyesület nélkül felsoroltak Salgótarjáni TSE sakkozói.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!