Úszás

2018.02.14. 11:32

Erős szezonkezdet Székesfehérváron

Székesfehérváron kezdték el az idei szezont a salgótarjáni úszók, és nem lehet okuk panaszra, mert 42 rajtjukból 26-szor döntötték meg egyéni legjobb idejüket. Két élversenyzőjüket háromszor is a dobogóra szólították.

M. I

A monoton téli felkészülést idei első versenyükkel próbálták meg változatosabbá tenni a GDSE úszói, akik közül kilencen utaztak el a rangos székesfehérvári versenyre, ahol 32 hazai egyesület 325 sportolója indult. Mivel a magyar felnőttbajnokság időpontját idén meglehetősen koránra, március közepére tették, jó lehetőség adódott az egyesületi edzőknek, hogy felmérjék az eddig elvégzett munkát. Ha a magyar bajnokság szóba került, Kovács Dénes tanítványai közül kettőnek, háromnak van reális esélye megúszni a szigorú szintidőt és nem véletlen, hogy közülük Balázs Boglárka és Majoros Krisztián szerepelt legjobban Fehérváron. A 2003-2004-ben születettek korosztályában két bemelegítő szám (100 és 400 gyors) után erősségében, a mellúszásban Bogi nyert 200 méteren, Krisztián pedig a két évvel idősebbek között második lett 200 mellen, míg 400 vegyesen harmadik. Tóth Zalán Zénó 400 és 100 gyorson került az első húszba, Kozlok Dominik ugyancsak 100 gyorson járt ugyanígy, míg Sturmann Ádámnak és Balázs Istvánnak 200 mellen és 400 vegyesen sikerült ez. A két legfiatalabb, Imre Laura Ingrid és Csapó Ádám pedig gyorsúszásban került a középmezőny elejére.

Kiemelt fotónkon: Balázs Boglárka már indult ob-n, idén is jó esélye van rá – Fotó: M. I.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!