Gabora gála

2018.02.03. 17:26

Csodálatos nap volt Tarjánban

A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban az elmúlt szombaton telt ház előtt rendezték meg a 26. nemzetközi jótékony célú öregfiúk-teremtornát. A döntőben a Real ­Madrid 6–2-re nyert a Videoton­ ellen­.

Balogh Tibor

– Ez egy fantasztikusan sikerült ­gála volt! – tekintett ­vissza Gabora János főszervező. – Ezúttal is rengeteg embernek tudtunk örömet szerezni, köszönhető annak is, hogy itt volt a Real­ Madrid. Kilenc éve Egerben voltam velük egy társaságban, már akkor megfogadtam, egyszer el fogom őket hozni Salgótarjánba is. Ebben Tóth-Zele József­, a „királyi gárda” csapatvezetője sokat segített nekem.

– Telt házas rendezvény volt. Sokkal többen is lettek volna, de nem lehetett.

– Akkora volt az érdeklődés, hogy négyezer jegyet is el tudtunk volna adni. Régi sportvezetők mondták, nem emlékeznek még olyan sporteseményre Salgótarjánban, hogy két héttel a kezdés előtt elfogy minden jegy. Természetesen, nekünk szem előtt kellett tartani a biztonságot, hogy a szurkolókat ne érje semmilyen bántódás! Külön gratulálni szeretnék a fantasztikus biztonsági szolgálatnak, akik komolyan vették a feladatukat.

– Sokan segítettek a szervezésben, lebonyolításban.

– A nézők már a belépőjegyek megvásárlásával támogatták a rendezvényt, rengeteg ember dolgozott a gála sikeréért. A kedvezményezett a Bátonyterenyei Városi Óvoda óvónői, szülők, a salgótarjáni Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola szülői közössége, tanárai. Le a kalappal előttük, a szakácstól a konyhalányig, de óriási munkát végeztek a sportcsarnok dolgozói is. Megint jöttek újabb támogatók az ország más vidékeiről, akik biztattak és garantálták, hogy jövőre is tudnak segíteni. Ezúttal is mindenkinek köszönetet mondok, aki valamilyen módon hozzájárult a sikeres rendezvényhez.

– Rengeteg emlékezetes pillanat volt.

– Ez így van. Lehetőség szerint a Real Madrid minden kívánságát tiszteltem, teljesítettem, óriási öröm volt, hogy itt voltak. Amikor elmentek, mindegyikőjük odajött és meghajolt előttem, s mondták: „gracias”. Megveregették a vállam és köszönetet mondtak. Egy óriási megtiszteltetés volt számomra, mely mindenért kárpótolt. Vittük a város, a megye, az ország jó hírnevét! Nagy büszkeséggel tölt el továbbá, hogy tizennégy polgármester volt a szombati gálán, plusz a salgótarjáni, akinek ugyan el kellett mennie, de természetesen, tudomásul vettem, hogy városi rendezvény volt. Ritkán van olyan, hogy az ország minden részéről jöttek városvezetők, és nemcsak a Real­ Madrid miatt jöttek, hanem mert segíteni akartak, és segítettek. A sport, a labdarúgás szeretete így összehozza az embereket! Itt mindenki egyforma volt, fociszerető ember, amire büszkének kell lennünk!

– Most jó Gabora Jánosnak lenni?

– Igen, de tudomásul veszem, hogy maximum két hét és visszarázódunk. A jelenlévők feltöltődhettek emlékekkel, élményekkel.

– Lehet ezt még tovább fokozni a következő gálán?

– Mielőtt elindult haza a Real Madrid, már elkezdtem szervezni a következő évi gálát. Tóth-Zele József a jövőbeli támogatásáról biztosított. Bízom benne, hogy a 27. gálára ismét egy fantasztikus mezőny jön össze. Ennek eléréséhez szükség van még nagyobb összefogásra, és a támogatók további segítségre.

Kiemelt fotónkon: A torna két sztárja: José Emílio Amavisca (balra) és Francisco Pavón, a Real Madrid játékosai- Fotó: H.Cs.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!