Labdarúgás

2018.01.28. 13:18

Szarvas Imre az elnök

A megyei I. osztályban szereplő Pásztói SK csapata a hetedik helyen zárta az őszi szezont.

Az egyesületnek 2017 novemberétől Szarvas Imre az elnöke. Vele beszélgettünk.

– Mit tudhatunk a sportos életútjáról?

– Világéletemben sportos szem­lé­letű voltam. Fiatalkoromban, a 70-es években a foci mellett tájékozódási futóversenyző és atléta is voltam azonos időben. Pásztóra 2004-ben kerültem, ahol újfent szorosabb kapcsolatom lett a labdarúgással, hiszen a fiam itt focizott a PULC-ban (ma már a felnőttcsapat oszlopos tagja. – a szerz.). Amikor három éve komoly működési, gazdálkodási gondok alakultak ki a Pásztói SK-nál, az öregfiúk és a város vezetése részéről is megkerestek, hogy elvállal­nám-e az elnöki tevékenységet. Most már mindenki előtt ismert, hogy ez idő tájt óriási gondok merültek fel a klubnál, így első nekifutásra ennek tudatában nem vállaltam el a felkérést.

– Mikor változtatta meg a döntését?

– Amikor az elmúlt évben a közgyűlés úgy döntött, a továbbiakban egy háromtagú felügyelőbizottság vizsgálja meg az egyesületnél kialakult helyzetet. Én lettem a bizottság vezetője. A vizsgálódás során ráláttam a PSK gazdálkodására, tevékenységére. Próbáltuk olyan helyzetbe hozni a klubot, hogy az ne kerüljön a megszűnés sorsára. A vizsgálat végén ismét felmerült, vállaljam el az elnöki tisztséget. Erre a régi elnök és az elnökség lemondását követően került sor. Kezdetben a közgyűlés által elfogadott új, valamint egy lemondott, de még a bíróságnál bejegyzett elnökség is tevénykenységi joggal rendelkezett. Erre az áldatlan állapotra 2017. november 11-én a bíróság tett pontot. Innentől új elnökség irányítja a PSK-t.

– Kik az új elnökség tagjai és mi volt a legfontosabb céljuk?

– A munkámat két korábbi labdarúgó: Pisák József elnökhelyettesként, míg Csépe Zoltán gazdaságvezetőként segíti. Hárman alkotjuk a több mint százéves múltra visszatekintő egyesület irányítását. A 2017/18. évi bajnokságban legfőbb célunk volt, hogy a klubot és a játékosokat megtartsuk. A nem éppen rózsás hangulatot akár az öltözőben, akár a nézőtéren is konszolidáljuk.

– Ez sikerült?

– Úgy érzem igen, hisz az őszi szezonban sikerült az igen fiatal csapatunknál a bizonytalanságokat megszüntetni.Z. J.

Egy erős középcsapatot szeretnének

Néhány éve a sportegyesület elnyert egy sikeres létesítményfelújítási pályázatot. Azonban egy rendkívül balul sikerült megvalósítás során már több éve, hogy a labdarúgóknak hazai bajnoki találkozóikat idegenben, az öt kilométerre lévő Mátraszőlősön kell lejátszaniuk.

Pásztón, a hajdani Almássy gróf parkjából egy évszázada kialakított sportpálya ma egy felszántás után várja további bizonytalan sorsát, miközben a fociélet nem állt meg a városban.

– A város vezetésével közösen mindent megteszünk azért, hogy a több mint százéves múlttal rendelkező klub továbbra is örömet szerezzen a város sportszerető lakosságának. Azt szeretnénk, hogy egyre több embert sikerüljön visszacsábítani a labdarúgás életébe. Keressük a kapcsolatokat a városon belül a közeli vállalkozások, cégek vezetőivel. Reméljük, hogy a sportklub helyzete stabilizálódik, a srácok nyugodt légkörben készülhetnek a tavaszi szezonra Vallus Ferenc irányításával. Célunk a jövőben az, hogy a labdarúgó-játékterünk balul sikerült felújítása minél előbb megtörténjen, ezáltal megszűnjön a jelenlegi állapot. Az elnökség nevében elmondanám még, hogy a jövőben a Pásztói SK-t a megyei I. osztályban egy erős közép­csapattá szeretnénk tenni – mondta Szarvas Imre elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában