Teremlabdarúgás

2018.01.20. 06:52

Ma Salgótarjánban lép parkettre a Real Madrid

Elérkezett végre a várva várt nap! A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban ma telt ház előtt rendezik meg a 26. jótékonysági öregfiúk Gabora-gálát, melyen pályára lépnek a Real Madrid egykori fénylő csillagai is.

A hagyományos jótékony célú öregfiúk teremlabdarúgó-tornán ugyanis a nyolc csapatot felvonultató nemzetközi mezőnyben ezúttal a világ leghíresebb, legnépszerűbb csapata, a spanyol Real Madrid örökifjú legénysége is bemutatja tudását. A torna kedvezményezettje ezúttal Bátonyterenyei Városi Óvoda lesz, de mellette a befolyt összegből részesül a salgótarjáni Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola is.

Nagy nevek a „királyi gárdában”

A Real Madrid kerete

Kapus: Pedro Contreras (született: 1972, egyszeres spanyol válogatott). Mezőnyjátékosok: José Emilio Amavisca (1971, 15-szörös spanyol válogatott, Bajnokok Ligája-győztes, olimpiai bajnok), Júlio César (1978, BL-győztes), Víctor Sán­chez (1976, 8-szoros spanyol válogatott, BL-győztes), Francisco Pavón (1980, BL-győztes), Tote (Jorge López Marco) (1978), Jesús Enrique Velasco (1972), Toni Moral (1981), Álex Pérez (1985), Fernando Morán Escudero (1976), Julio Llorente (1966).

A viadalon nyolc csapat vesz részt. Az A csoportban a Real Madrid, a Trió-Zalaegerszeg, a Debrecen és Hotel Salgó, míg a B jelű négyesben a Ferencvárosi Sasok, a Videoton FC, a Pécsi MFC és a Dunaszerdahely vesz részt a küzdelmekben.

Ezúttal is színesítik a programot gálamérkőzések: a Sport TV, a Parlament válogatott és a Gabora Team méri össze erejét, körmérkőzéses formában.

A gálára már előzetesen minden jegy elkelt, így telt ház előtt rendezik meg az eseményt.

A megnyitó után Varga András salgótarjáni esperes-plébános felszenteli a gálát, majd Gabora Attila, megyénk egyetlen éttermi mesterfelszolgálója prezentálja a labdát a nyitómeccsre.

A program

10.00 óra. SBTC U12–Nagybátonyi SC U12

11.00: Nógrád Megyei Hírlap válogatott–Szponzori válogatott

11.50: Ünnepélyes megnyitó

12.00: Videoton FC–Pécsi MFC

12.25: Trió-Zalaegerszeg–Debrecen

12.50: Dunaszerdahely–Pécsi MFC

13.15: Debrecen–Hotel Salgó

13.40: Ferencvárosi Sasok–Dunaszerdahely

14.05: Hotel Salgó–Trió-Zalaegerszeg

14.30: Videoton–Ferencvárosi Sasok

14.55: Gabora Team–Sport TV

15.20: Dunaszerdahely–Videoton

15.45: Pécs–Ferencvárosi Sasok

16.10: Real Madrid–Trió-Zalaegerszeg

16.35: Debrecen–Real Madrid

17.00: Sport TV–Parlament válogatott

17.25: Real Madrid–Hotel Salgó

17.50: Parlament válogatott–Gabora Team

18.15: a 3. helyért

18.40: Sport­ereklye-árverés

19.05: A 26. Gabora-gála döntője

19.35: Ünnepélyes eredmény­hirdetés

Az alábbiakban Gabora János főszervező köszöntőjét olvashatják.

„Tisztelt gála támogatók, résztvevők! Már nagyon régóta várok arra, hogy egyszer egy világhírű csapat vegyen részt a gálán. Beteljesült az álom! Most már elmondhatom, nyolc éve azon fáradozom, hogy mindez valóság legyen. A huszonötödikre szerettem volna, de akkor még nem sikerült, azonban nem adtam fel. Hál Istennek nyolc éve megismertem Szabó András (Zsuzsi) barátom tornáján a Reál Madrid csapat vezetőjét, Zelei Tóth Józsefet, aki a támogatásáról biztosított, s biztatott, hogy a lehetetlent is meglehet oldani. Sok sok álmatlan éjszaka után többször azt mondtam, hogy nem fog sikerülni, de amikor padlóra kerültem, valakik mindig felemeltek, bíztattak. hogy menj és csináld tovább. Nagyon göröngyös út vezetett idáig, de minden várakozást felülmúl az a szeretet, amit az emberektől kapok cserébe! Persze az sem utolsó, hogy már nagyon régóta több csapat jelentkezésére kell nemet mondanom. Most Romániából és Ausztriából is jöttek volna focizni-jótékonykodni. Tudom, hogy ez az elmúlt huszonöt gála sikerének visszaigazolása. Legyünk erre nagyon büszkék, mi salgótarjániak, nógrádiak és magyarok, hogy ilyet is tudunk! Mert sokan irigyelnek bennünket ezért a jótékonysági fociért! Minden nehézség ellenére támogatókra, igaz sportbarátokra találtam, és ma már elmondhatom, hogy a világ legsikeresebb klubját el tudom, el tudjuk hozni szeretett városunkba, Salgótarjánba! Ami bizonyíték arra, hogy szeretik az emberek a gálát, ezért tenni is akarnak. Ki nagyobb összeggel, ki azzal, hogy megvásárolja a belépőjegyet, ki a munkájával. Minden feltétel adott, hogy ismét egy felejthetetlen napot töltsünk el együtt közösen a gyermekekért! Köszönöm a csapatvezetők türelmét, hiszen most nagyobb feladatokat kellett megoldani a szokottnál. Szervezés során erőn felül kellett teljesítenem, de munkámat igazolja a zsúfolt lelátó! Köszönet minden csapatnak, támogatónak, résztvevőnek, és nem utolsó sorban a családomnak, hogy az álomból valóság lett! Kívánom, hogy egy felejthetetlen napot töltsünk el együtt!”

Kiemelt fotónkon: 2009-ben Egerben szerepeltek a Real Madrid sztárjai, szombaton Salgótarjánba látogatnak – Fotó: Lénárt Márton/HEOL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában